Politistii de frontiera constanteni au confiscat 26 de utilaje furate din UE

 

Douazeci si sase utilaje agricole, de constructii si lucrari publice, in valoare de 2.300.000 euro, au fost indisponibilizate pe raza judetului Constanta, sub suspiciunea de a fi fost furate din spatiul Uniunii Europene. In cadrul operatiunii desfasurate sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrala, cu sprijinul informativ al ofiterilor DGIPI, politistii de frontiera constanteni si politisti din cadrul IGPR, au mai fost descoperite doua autoturisme furate din Germania si Italia.

 

Echipele comune de investigatori au actionat concomitent in 12 locatii din judetul Constanta, in zona localitatilor Cumpana, Nicolae Balcescu, Topalu, Medgidia, Costinesti si Constanta. Din locurile sus-mentionate au fost indisponibilizate 26 utilaje constand in: tractoare, buldozere, pick-hammere, excavatoare, vibrocompactoare si alte tipuri (produse ale unor companii de profil CATERPILLAR, NEW HOLLAND, TEREX, BOMAG, KOMATSU, JOHN DEER, VOLVO etc.).

La sediul IJPF Constanta au fost aduse 10 utilaje, celelalte 16 au fost lasate in custodia utilizatorilor, urmand ca, sub coordonarea procurorilor de caz, politistii de frontiera sa realizeze verificari complexe asupra autenticitatii placutelor de inmatriculare, codurilor VIN, a documentelor legale necesare achizitionarii, detinerii si utilizarii acestora si alte investigatii specifice.

La o prima evaluare a celor 26 utilaje indisponibilizate – unele fiind noi, iar altele second hand – se considera ca valoarea totala a acestora se cifreaza la 2.300.000 euro.

Aceasta actiune de amploare a fost precedata de un caz similar, intr-un alt dosar cu utilaje suspecte a fi furate, aflat tot in coordonarea structurii centrale DIICOT, la inceputul lunii martie a.c. In acel caz, politistii de frontiera au retinut, in vederea continuarii cercetarilor, 20 utilaje de constructie si lucrari agricole, evaluate la 2 milioane euro.

Prin delegare de catre procurorii DIICOT, politistii de frontiera constanteni vor continua investigatiile specifice in aceste dosare complexe.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.