Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei reţinuţi de DNA pentru mită au fost plasați în arest la domiciliu

UPDATE! Comisarul de poliție și agentul-șef de la Brigada Rutieră a Capitalei prinși înflagrant când luau mită au fost plasați în arest la domiciliu.

Un comisar de poliție și un agent de la Brigada Rutieră a Capitalei au fost prinși în flagrant, în 27 aprilie, când luau mită, fiind reţinuţi de procurorii anticorupție, audiați și prezentaţi judecătorilor Tribunalului Bucureşti, în 28 aprilie, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. 

Potrivit unui comunicat al DNA, este vorba despre Andrei Pantea, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră şi a subelternului său, agentul de poliție Valentin Olteanu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 19 martie-22 aprilie, Andrei Pantea şi Valentin Olteanu, în calităţile menţionate, ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata şi sancţiona cu amendă sau pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

„Ca mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Valentin Olteanu (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Andrei Pantea. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi. În contextul menţionat, joi, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, arată anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.