Porsche Engineering deschide al doilea centru tehnologic în România

Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice și subsidiară deținută în totalitate de Porsche AG, deschide un al doilea centru tehnologic în România. Cu un nou centru de cercetare și dezvoltare în Timișoara, Porsche Engineering își extinde rețeaua de centre de inovare pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului.

Iată precizările transmise ZIUA CARGO:

Noul birou extinde și completează competențele digitale ale centrului din Cluj-Napoca, fondat în 2016, unde peste 250 de angajați lucrează deja la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România sunt o poveste de mare succes. Creșterea constantă – susținută de specialiștii în dezvoltare de funcții și software cu înaltă calificare din Cluj-Napoca – ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua prezență în România”, spune Dirk Lappe, Chief Technology Officer al Porsche Engineering.

Dirk Lappe

Datorită mediului său de înaltă tehnologie atât în ​​peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă pentru extindere. „Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionați de creativitatea, flexibilitatea și capacitatea de învățare rapidă a oamenilor pe care i-am întâlnit”, continuă Lappe. „Suntem bucuroși să valorificăm în continuare acest potențial cu o a doua locație în vibranta Timișoară.”

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timișoara în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști în centrul de acolo. Porsche Engineering va angaja într-o primă instanță experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Activitatea se va concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere extrem de automatizată (HAD), învățare automată, managementul virtual al energiei și caroserie și habitaclu inteligente. 

Marius Mihailovici

„La Porsche Engineering România, combinăm cele mai noi tehnologii de la dezvoltarea de software și funcții cu expertiza auto – pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente”, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România. „Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci importante, valorificând cele mai noi tehnologii și urmărindu-ne ideile, de la concept până la lansarea pe piață. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele cheie care au atras specialiști talentați către organizația noastră.” 

Centrul din Timișoara va servi ca un nou pilon în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, care se întinde din Germania și Republica Cehă până pe circuitul de teste de la Nardò  și din Italia până în Shanghai, în China. Apropierea de universitățile de primă clasă joacă un rol vital în strategia internațională de inovare. Cu mai multe universități tehnice, Timișoara oferă oportunități atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și al dezvoltării. „Plănuim să colaborăm cu Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea de Vest pentru proiecte comune din zona academică”, spune Mihailovici.

Dominic Fritz,

„Când am preluat funcția de primar, am spus că Timișoara are multe de oferit companiilor dornice să investească în tehnologii curate și durabile”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei. „Mă bucur că acest mesaj a fost auzit de Porsche Engineering și aștept cu nerăbdare să văd noul lor centru de cercetare și dezvoltare în acțiune. Municipalitatea va fi întotdeauna deschisă investitorilor care văd marele potențial pe care îl are acest oraș.”

Despre Porsche Engineering 

Porsche Engineering Group GmbH este un partener tehnologic internațional pentru industria auto. Subsidiară a Dr. Ing. hc F. Porsche AG dezvoltă vehiculele inteligente și conectate ale viitorului pentru clienții săi – proiectând inclusiv funcții și software. Aproximativ 1.500 de ingineri și dezvoltatori de software sunt dedicați celor mai noi tehnologii, cum ar fi funcțiile de conducere extrem de automatizată, e-mobilitate și sistemele de înaltă tensiune, conectivitate și inteligență artificială. Ei continuă tradiția biroului de design al lui Ferdinand Porsche, fondat în 1931, și dezvoltă tehnologiile digitale ale vehiculelor de mâine. Procedând astfel, ei combină expertiza aprofundată în domeniul auto, cu expertiza digitală și software.

 

Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, este o subsidiară deținută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH și este complet integrată în rețeaua globală a Porsche Engineering. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.