Porsche România, creștere susținută

Porsche România, cel mai mare importator auto din România, încheie primele trei trimestre ale anului cu o creștere a vânzărilor de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut, pentru toate mărcile Grupului Volkswagen.

Brent Valmar

Brent Valmar, director general Porsche România: „Ne apropiem de realizarea obiectivului stabilit de a livra 25% dintre mașinile noi din România în 2017. Suntem încântați să ne aflăm în topul preferințelor clienților, întrucât brandurile noastre sunt renumite pentru calitatea înaltă și pentru fiabilitatea lor, iar cele mai recente modele au fost foarte bine primite de clienții noștri.”

Mărcile de volum Volkswagen și Skoda au înregistrat cea mai mare creștere a vânzărilor, cu până la 19% și, respectiv, circa 11% mai mare în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În perioada ianuarie – septembrie 2017, cele mai bine vândute modele de autoturisme pentru pasageri au fost Skoda Octavia (3.499 unități vândute), Volkswagen Golf (2.444 unități) Skoda Rapid (2.293 unități), Volkswagen Polo (1.885 unități) și Tiguan (1.742 unități).

Skoda Octavia continuă să conducă vânzările din acest segment, urmată la mică distanță de VW Golf și Skoda Rapid. VW Passat rămâne prima alegere în categoria sa și este urmat de Skoda Superb, ambele branduri înregistrând o creștere mai rapidă decât cea a segmentului, în perioada raportată.

În primele trei trimestre Seat și-a menținut performanța ridicată de anul trecut, în special datorită succesului noilor modele Ateca și Ibiza, precum și datorită opțiunilor de finanțare foarte atractive.

Divizia Volkswagen Autovehicule Comerciale a avut o creștere de 5% în primele trei trimestre ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită popularității VW Crafter printre clienții de flote.

La rândul său, performanța serviciilor de post-vânzare a fost ridicată, crescând cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pe măsură ce din ce în ce mai mulți clienți aleg serviciile autorizate și profită de ofertele atractive pentru mașinile noi și pentru cele vechi. Rețeaua Porsche România acoperă întregul teritoriul al țării și include 82 de reprezentanțe în 29 de județe.

Kurt Leitner

Kurt Leitner, director general Porsche România: „Suntem mulțumiți de rezultatele de până acum, care fac și dovada performanței remarcabile a rețelei noastre de dealeri. Suntem poziționați ideal pentru a oferi servicii de cea mai înaltă calitate clienților noștri, în întreaga țară, din momentul în care aceștia decid să cumpere o mașină nouă și până la serviciile post-vânzare pe care le furnizăm.”

În 2017, brandurile Grupului lansează pe piață aproape 60 de vehicule noi. Până la finalul anului în România vor fi lansate noi modele, inclusiv Audi A8, VW T-Roc, Skoda Karoq, Seat Arona, precum și VW Polo Facelift și Tiguan Allspace.

Notă: cifre bazate pe informații APIA

Despre Porsche România

Porsche Romania este cel mai mare importator auto din România si importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto. Compania preia autovehiculele mărcilor menționate de la fabricile producătoare şi le distribuie prin intermediul reţelei de distribuitori, compusă din centre auto proprii şi dealeri independenţi autorizaţi de către Porsche România. În activitatea de bază a companiei este inclusă şi aprovizionarea reţelei naţionale de dealeri cu piese de schimb şi accesorii originale.

Porsche Romania este înfiinţată în noiembrie 1997 şi aparţine de Porsche Holding GmbH cu sediul în Salzburg. Începând cu martie 2011, Holdingul Porsche a fost înglobat în concernul Volkswagen AG drept una din subsidiarele sale, păstrând însă structurile independente.

Porsche Holding Salzburg este cea mai mare companie de retail din industria automobilă din Europa și își desfășoară activitatea în 21 de țări din Europa, precum și în Columbia, Chile, China, Malaezia și Singapore.

Pentru mai multe informații, accesați www.porscheromania.ro si www.porsche-holding.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.