Poşta Română, profit brut de 12,3 milioane de lei în 2016

posta_romana_coletPoşta Română a înregistrat în anul 2016 un profit brut de 12,3 milioane de lei și venituri de 1.124,093 milioane de lei, cu 1,9% mai mari faţă de anul 2015, când au fost de 1.102,975 milioane de lei.

Datele sunt preliminate, astfel că până la închiderea exercițiului financiar pot apărea noi înregistrări contabile care să influențeze rezultatul brut.

Poșta Română colaborează cu cele mai importante instituții financiar-bancare pentru dezvoltarea sa.

În paralel, cu sursele externe de finanțare, concentrează și resurse financiare interne în vederea continuării demersurilor investiționale demarate în 2014, axate pe zona IT și pe cea operațională (centre de tranzit locale, amenajare oficii poștale, tehnologie poștală, flotă auto).

“Compania Națională Poșta Română continuă acțiunile sale de consolidare economico-financiară în deplină convergență cu politicile și strategiile de dezvoltare ale acționarilor și rămâne consecventă acestui trend ascendent de creștere și diversificare a serviciilor”, se mai spune în comunicat.

Poșta Română a încheiat anul 2014 cu un profit de 5 milioane de euro, după cinci ani de pierderi. Pentru 2015, compania țintea menținerea în marja de profit, concomitent cu implementarea unui plan amplu de investiții, în valoare de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care urma să fie continuată și în 2016.

Poșta Română deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Mai mult de 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Compania este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională (75%) și de Fondul Proprietatea (25%).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.