Practicom se bazează pe soluțiile Transics

Transics_PracticomCompaniile de transport se confruntă cu un mediu de afaceri în schimbare rapidă, cu o competiție acerbă și reglementări din ce în ce mai severe – de exemplu, în ceea ce privește timpii de conducere și odihnă.

Practicom, companie de transport cu sediul în București, care oferă servicii de transport intern și internațional, precum și de expediții, face față acestei provocări echipându-și flota sa de transport internațional, de 220 vehicule comerciale, cu computere de bord Transics TX-SKY.

Anterior investiției în soluțiile Transics de management avansat al flotelor, Practicom s-a confruntat cu o lipsă de transparență și de control al proceselor, în special în ceea ce privește managementul tahografului, planificarea rutelor, precum și timpii de conducere și odihnă.

„Ne-am confruntat cu discuții cu șoferii în legătură cu orele lucrate efectiv și cu rutele parcurse. În plus, capacitățile insuficiente de planificare au rezultat în drumuri suplimentare și kilometri irosiți. Toate acestea conduc la ineficiențe evidente ale flotei noastre”, spune Adrian Vasile, șeful departamentului de Audit și Control la Practicom.

„Astfel, am căutat o soluție care să ne ajute să facem față acestor provocări, să ne optimizăm procesele și care să fie ușor de integrat în sistemul existent de management al transporturilor.”

Practicom a decis la începutul acestui an să își echipeze flota cu soluțiile avansate de management al flotelor de la Transics. Fiecare computer de bord TX-SKY este conectat direct la interfața CAN bus și la tahograf și înregistrează informații critice despre camion și șofer, precum și date din alte surse, cum ar fi cele provenind de la scannerele de documente.

Informațiile relevante sunt captate și trimise în timp real către birou – reducând, astfel, eforturile administrative, atât pentru șoferi, cât și pentru dispeceri. În plus, operatorii de flote pot identifica probleme precum comportament incorect la volan, sau dezechilibru între timpii de conducere și odihnă.

Managerul flotei poate oferi feedback instantaneu, tehnic sau administrativ, șoferilor – de exemplu în privința rutelor ideale, a stilului de conducere sau a unor defecțiuni sau nereguli, cum ar fi presiunea redusă în anvelope. Rapoartele de management oferă o perspectivă clară asupra performanțelor vehiculului și șoferului, permițând o planificare optimizată.

Cristian Kiss, Sales Manager pentru România la Transics, a declarat: „Prin intermediul soluțiilor noastre avansate de management al flotelor, suntem capabili să oferim Practicom o soluție integrată, care să acopere toate aspectele necesare.

Până la sfârșitul anului 2019, și-au planificat să își crească flota până la 700 unități. Astfel, devine chiar și mai importantă optimizarea proceselor și asigurarea eficienței flotei. Mergând înainte, vom continua să îi sprijinim în realizarea planurilor lor de a-și echipa în continuare vehiculele cu computere de bord TX-SKY.

Despre Transics

Transics International BVBA, companie din grupul WABCO, a fost fondată în 1991 și dezvoltă și comercializează soluții de management al flotelor pentru sectorul de transport și logistică.

Transics este un furnizor global de soluții pentru camioane, șoferi, trailere, încărcătură și management al subcontractorilor. Soluțiile sale sunt rezultatul multor ani de experiență, al unor eforturi susținute de cercetare-dezvoltare și al concentrării intensive asupra experienței clienților. Cu sediul în Ypres (Belgia), Transics a devenit lider european în acest sector și este activ la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.