Prima clădire de birouri certificată IMMUNE Building Standard

Compania internațională de consultanță și construcții Mace a obținut prima certificare IMMUNE Building Standard™ din lume pentru sediul său central din City of London.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Clădirea de birouri din centrul istoric și principalul district de business al Londrei a obținut o etichetă IMMUNE™ Solidă (Powerful), care oferă o recunoaștere a măsurilor de succes implementate pentru siguranța angajaților pe parcursul pandemiei și confirmă rezistența clădirii la riscuri pentru sănătate. Certificatul și placheta IMMUNE™ – Powerful au fost înmânate echipei Mace, formată din boardul managerial, project management și facility management, în urma unei ceremonii care a avut loc la începutul lunii decembrie.

IMMUNE Building Standard™ este un standard global open-source conceput special pentru a combate riscurile pentru sănătate la locul de muncă. Implementarea acestuia în clădirile de birouri poate reduce temerile, în special în contextul Covid-19, și consolidează încrederea angajatorilor și angajaților în demersurile lor de a reveni în siguranță la birou.

Inițiat de Liviu Tudor, antreprenor în domeniul imobiliarelor și președinte al European Property Federation, și dezvoltat în România împreună cu o echipă internațională de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management, IMMUNE Building Standard™ a fost gândit ca un plan coerent pentru îmbunătățirea imunității clădirilor de birouri împotriva pandemiilor și a altor amenințări bacteriologice sau toxicologice.

Liviu Tudor

„Pandemia de Covid-19 a schimbat radical modul în care trăim, lucrăm și interacționăm și a subliniat cât de important este ca firmele din întreaga lume să fie pregătite pentru o astfel de criză. Cu excepția spitalelor, clinicilor și „camerelor sterile” dedicate cercetării științifice, nicio altă clădire nu a fost pregătită cu adevărat până acum pentru a face față unei provocări pandemice precum Covid-19. Mace a demonstrat leadership remarcabil în creșterea sistemului imunitar al sediului lor și în certificarea rezistenței acestuia cu IMMUNE™. Mă bucur să felicit Mace pentru această realizare impresionantă și sunt încrezător că acesta este doar primul pas pentru birouri mai sănătoase pe tot globul”, a spus Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property și președintele European Property Federation. 

În ultimele luni, Mace a aplicat măsurile extinse din colecția de peste 120 de criterii IMMUNE™ recomandate pentru medii de lucru mai sigure și mai sănătoase, bazându-se pe cultura sa care are siguranța în centru, și a obținut acum eticheta Solidă (Powerful) pentru sediul central, echivalentă cu 4 stele din 5. Certificarea se bazează pe procesul de evaluare exhaustivă IMMUNE™ realizat de BuildGreen, un evaluator independent autorizat al clădirilor care a contribuit la dezvoltarea standardului IMMUNE™.

Maud Santamaria

„IMMUNE Building Standard™ recunoaște în mod demonstrabil măsurile de sănătate și bunăstare pe care le-am implementat la sediul central al Mace din Londra, păstrând angajații în siguranță în timpul pandemiei. Echipa de Facility Management de la Mace a lucrat în parteneriat cu colegi din întreaga companie pentru a asigura continuitatea operațiunilor în toate birourile noastre, implementând măsuri de control care se concentrează pe bunăstarea întregii echipe. Împreună cu programe de lucru flexibile, am creat un mediu de lucru pentru colegii noștri în care aceștia pot munci și obține performanțe în siguranță”, spune Maud Santamaria, Head of Workplace Experience la Mace. Compania are conceptele de sănătate, siguranță și bunăstare ferm ancorate în filozofia sa, o cultură care este astăzi mai relevantă ca niciodată și care se reflectă asupra angajaților, partenerilor de afaceri și comunităților din care face parte compania.

120+ de măsuri pentru clădirile IMMUNE™

Standardul IMMUNE™ este inspirat de tehnologii și proceduri dezvoltate și aplicate cu succes în spitale și clinici și adaptate pentru utilizare în clădirile de birouri. Mai exact, standardul se bazează pe indexul IMMUNE™ Assessment Scoring Index, care prevede peste 120 de măsuri recomandate pentru implementare în clădiri, printre care soluții tehnice pentru inginerie arhitecturală, tehnologie și design, precum și protocoale operaționale aplicate permanent sau gata de activare în scenarii de risc specifice .

IMMUNE Building Standard™ a fost inițiat ca răspuns la pandemia de Covid-19 și a fost dezvoltat într-un timp foarte scurt, în timpul pandemiei, în urma unei investiții de un milion de euro în cercetare și dezvoltare, testare și implementare. Standardul este dedicat clădirilor de birouri și poate fi, de asemenea, adaptat pentru clădirile utilizate în industria ospitalității, retail, asistență medicală, educație sau rezidențial.

Certificarea sediului central al Mace va fi urmată de certificarea  unei clădiri de birouri din România, prima din lume care va obține cea mai înaltă etichetă IMMUNE™ – Rezistentă (Resilient), echivalentă cu 5 stele din 5. Clădirea este sediul central al Ericsson din România, situat în clădirea H3 din West Gate Business District deținut de Genesis Property, procesul de certificare urmând să fie finalizat în perioada următoare.

Despre Genesis Property 

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri clasa A din România. Cu o experiență de peste 20 de ani în industrie, compania deține peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri clasa A care găzduiesc peste 20.000 de angajați: Novo Park din Pipera și West Gate Business District din zona Militari. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al Studio One Accommodation Suites, o unitate de cazare de 4 stele.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.