Prima stație MOL la Bucureşti pentru încărcarea maşinilor electrice

MOL România a deschis prima staţie de încărcare pentru autovehicule electrice, amplasată în perimetrul benzinăriei din zona Nicolae Caramfil din Bucureşti. Alimentarea autovehiculelor la staţia de încărcare electrică se face prin curent alternativ şi curent continuu de 50 kW, staţia fiind astfel compatibilă cu orice tip de autovehicule vândut în Europa şi Asia, electric sau hybrid. În cadrul staţiei pot fi alimentate simultan 2 maşini, în funcţie de model, bateria unui autovehicul electric putând fi încărcată la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute.

“Prima staţie de încărcare pentru maşini electrice pe care am deschis-o în Bucureşti este o iniţiativă care face parte din strategia pe termen lung a companiei, de a deveni un furnizor complet de soluții de mobilitate. Răspunzând la dinamica pieței și a schimbărilor comportamentului consumatorilor, MOL își va transforma operaţiunile de retail într-o platformă de servicii pentru consumatori pentru a răspunde nevoilor diverse ale acestora”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

Deschiderea primei staţii MOL de încărcare pentru maşini electrice face parte din strategia pe termen lung “Grupul MOL 2030”, care vizează, printre altele, transformarea operațiunilor “tradiționale” ale companiei de vânzare de carburanți în principalul furnizor de soluții de mobilitate.

O altă componentă a acestei strategii este parteneriatul MOL în cadrul consorţiului NEXT-E, care vizează construirea unei reţele de încărcare pentru autovehicule electrice în şase ţări din Europa Centrală şi de Est. Prin proiectul NEXT-E vor fi instalate 222 stații standard de încărcare rapidă (50 kW) și 30 de stații de încărcare ultra-rapide (150-350 kW), creând astfel o infrastructură esențială pentru încărcarea vehiculelor electrice în Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România. Următoarele staţii de încărcare electrice din rețeaua MOL România vor fi cele deschise în cadrul proiectului NEXT-E, 14 staţii de încărcare electrică urmând a fi deschise de către MOL până la finalul anului 2018.

În paralel, MOL România a continuat extinderea reţelei de benzinării, ajungând la 213 staţii de alimentare, în 96 dintre acestea fiind deja implementat conceptul Fresh Corner. Staţiile de alimentare cel mai recent deschise sunt localizate în judeţele Bihor, Constanţa şi Sibiu şi deservesc atât traficul de tranzit naţional, dar şi traficul local.

“Am investit peste 3,5 milioane de euro în cele trei noi benzinării inaugurate recent, acestea fiind localizate în zone urbane şi pe artere importante de trafic din ţară.  În 2017 au fost deschise în total opt noi benzinării, și în prezent conceptul Fresh Corner este implementat în 96 de staţii”, a adăugat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

În cadrul noilor staţii de alimentare clienţii au la dispoziţie  benzină – EVO 100 Plus şi EVO 95, motorină – EVO Diesel Plus şi EVO Diesel, respectiv gaz petrolier lichefiat (GPL). Atât carburanții EVO, cât și GPL-ul sunt disponibile și pentru vânzare en-gros. În plus, clienții pot achiziționa roviniete și pot beneficia de facilitățile dedicate posesorilor de carduri de carburant şi de sistemul de loializare MultiBonus. De asemenea, în magazinele celor trei benzinării noi există o sortimentație variată de produse alimentare, produse din tutun, băuturi, lubrifianţii de calitate înaltă MOL Dynamic sau produsele premium de îngrijire auto EVOX.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie.

În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 80 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări.

Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 țări, din care 213 în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.