Primăria Capitalei reia licitația pentru autobuze

Primăria Capitalei anunță că va relua procedura de achiziție a 400 de autobuze noi Euro 6, în urma deciziei SEAP de a anula automat procedura, din cauza unei disfuncționalități tehnice.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Documentația va rămâne aceeași iar noul calendar de achiziție este:

  • 21 septembrie 2017, ora 16,00 — termen limită pentru primirea ofertelor
  • 16 octombrie 2017, ora 18,00 — data limită de evaluare a ofertelor.

“Ca urmare a deciziei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) din data de 14 august 2017, ora 16,00 – termenul limită inițial de depunere a ofertelor -, de a anula automat această licitație din cauza unei disfuncționalități tehnice, cauzate de nepreluarea completă în sistem a informației privind prelungirea perioadei de depunere până pe 16 august 2017, ora 16,00, din cauza zilelor libere de Sf. Maria (14 și 15 august), Primăria Capitalei este nevoită să reia procedura de achiziție”, se arată în comunicat.

Miercuri, 16 august, SEAP a înștiințat PMB că licitația a fost anulată automat încă din data de 14 august 2017 “deoarece, în afară de publicarea pe site a anunțului de prelungire a termenului, era necesară și o operațiune manuală de modificare a datei limită de depunere din 14 august, ora 16,00, în 16 august, ora 16,00”.

Această instrucțiune “nu se regăsește clar explicată în Manualul de utilizare al platformei SEAP pentru autoritățile contractante, disponibil pe site-ul www.e-licitatie.ro. Mai mult decât atât, nu constituie o etapă obligatorie în derularea operațiunilor de publicare a anunțurilor, ca dovadă că atât SEAP, cât și JOUE au publicat anunțul de prelungire a termenului”.

“Vom depune eforturi pentru ca această prelungire a termenelor care nu ne poate fi imputată să fie recuperată în cadrul procedurii de evaluare a ofertelor, astfel încât termenul de livrare a autobuzelor să nu fie afectat. Acest demers este în interesul bucureștenilor, care în urma acestei achiziții vor avea parte de o ameliorare semnificativă a condițiilor de călătorie cu mijloacele de transport în comun”, susține primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat remis redacției.

15 companii au depus oferte

PMB precizează că “încă din data de 8 august 2017”, Primăria Capitale, prin Direcția Achiziții, a publicat în SEAP și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) un anunț de tip erată prin care termenul de depunere a ofertelor era prelungit până în data de 16 august 2017, ora 16,00.

Reprezentații Agenției pentru Agenda Digitală a României au comunicat că s-a luat act de această situație și că, în noul sistem electronic de achiziții publice (SICAP), care este în implementare, cu perspectivă de a deveni funcțional în luna octombrie 2017, astfel de modificări vor fi operate automat în sistem, fără intervenție manuală.

Potrivit PMB, 15 companii au încărcat parțial ofertele încă din data de 14 august 2017, lăsând componenta financiară pentru ultima zi (16 august 2017 – noul termen publicat), conform cutumei în cazul unor astfel de licitații internaționale.

Iată companiile, în ordinea depunerii ofertelor: SC ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL, EVW HOLDING SRL, BMC TRUCK AND BUS SA, MHS TRUCK AND BUS SRL, MERCEDES BENZ ROMANIA SRL, BRIARI`S IND SA, SC MLD GUNS SRL, MEGAROSA TRADE SRL, ECOPEL SRL, SOLARIS BUS&COACH SA, SC NERA CAROSERII SRL, SC BEST ACHIZITII SRL, KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET AS, THOREB INFORMATION SYSTEMS, MAN TRUCK&BUS AG.

“Însă, în data de 16 august, ofertanții au constatat că licitația a fost anulată automat și nu mai au posibilitatea să încarce oferta financiară”, precizează PMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.