Primaria Sectorului 1 construieste 3 gradinite

 

Prescolarii din Sectorul 1 al Capitalei au asigurate locurile la gradinita, insa administratia locala are programata inceperea, in acest an, a lucrarilor de construire a 3 noi institutii de acest gen, ce vor insuma 1.500 de locuri. In urma acestor investitii, capacitatea gradinitelor va creste la aproximativ 8.000 de locuri, fata de 6.500 cat exista in prezent, astfel ca vor putea prelua copii si din sectoarele adiacente.

 

Noile constructii vor fi realizate in curtea unor gradinite sau scoli deja existente. La Gradinita de copii nr. 222 (str. Arad nr. 38) noul corp de cladire va avea parter, doua etaje si subsol. Pe langa cele sase sali de grupa vor fi doua sali mai mari, destinate servirii mesei, festivitatilor sau activitatilor comune ale copiilor. Acestea vor fi dispuse la parter si etajul 1, iar la etajul 2 vor functiona birourile administrative, centrala termica si o sala de sedinte de 100 de locuri. Dupa aproximativ acelasi tipar vor fi construite si celelalte doua: Gradinita nr. 146 si gradinita din incinta Scolii nr. 178.

Totodata, la Gradinita nr. 50 (str. Nicolae Iorga) vor incepe lucrarile de extindere, restaurare si consolidare, iar la Gradinita nr. 42 va fi finalizata construirea unui corp nou de cladire, incepute in anul 2010. „In Sectorul 1 nu se poate vorbi despre o criza a locurilor in gradinite, pentru ca am anticipat aceasta problema inca de anii trecuti si am luat masuri din timp, pentru a preveni o problema cu care, din pacate, se confrunta alte sectoare sau localitati din tara. Astfel, toti copiii din Sectorul 1 cu varste de gradinita au un loc asigurat intr-una din cele 52 de unitati prescolare administrate de Primarie. Mai mult, vom incepe constructia a trei gradinite noi, avand astfel un plus de peste 1.500 de locuri”, a declarat, vineri, primarul Andrei Chiliman. Edilul a precizat ca toate gradinitele au efectuata expertiza tehnica antiseismica, iar din cele 20 care necesitau lucrari de consolidare au fost puse in siguranta 17, urmand ca ultimele trei gradinite sa fie consolidate in cursul acestui an.

Investitiile in educatie presupun in anul 2011 si construirea a trei noi sali de sport, la Scolile nr. 152, nr. 181 si nr. 183, precum si extinderea salilor de sport existente la Scoala nr. 179 si la Liceul Alexandru Vlahuta. Salile vor avea o suprafata desfasurata la parter de peste 800 mp si gradene pentru 200 de persoane. In plus, Primaria Sectorului 1 va construi un nou camin pentru elevi la Liceul Constantin Brancoveanu, care va include camere de cazare, bucatarie, o sala de mese si o sala de festivitati, si va extinde atelierele mecanice din cadrul Colegiul Tehnic Grivita.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.