Primăria Sectorului 1 își cumpără mașini electrice

Primăria Sectorului 1 își va înnoi parcul auto cu autoturisme și autotutilitare nepoluante și “prietenoase” cu mediul înconjurător. La propunerea edilului Dan Tudorache, Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința din 28 noiembrie achiziționarea, de către administrația locală, a autovehiculelor electrice. În plus, va fi achiziționată și infrastructura de încărcare necesară acestora.

Mașinile electrice sunt de departe autoturismele viitorului. Din grijă pentru mediu, Primăria Sectorului 1 va achiziționa, pentru înnoirea parcului auto al instituției, mașini electrice, sută la sută ecologice. Astfel, ne aliniem normelor europene în materie și protejăm sănătatea noastră și a generațiilor viitoare”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Această hotărâre este în strânsă concordanță cu tendința de la nivelul Uniunii Europene cât și cu programul de guvernare care prevede ca, până în anul 2020, în România  să fie funcționale cel puțin 20.000 de puncte de alimentare pentru mașinile electrice. Totodată, se va extinde și Programul Rabla destinat pentru achiziția de astfel de autovehicule, astfel încât în perioada 2018-2020, peste 100.000 de români să beneficieze de acest program și să achiziționeze o mașină electrică.  Valoarea voucherelor este de 10.000 de euro.

Avantajele mașinilor electrice constau în poluare zero pe țeava de eșapament, risc mult mai redus de incendiu sau explozie în caz de accident, datorită lipsei de combustibili, costurile de întreținere și alimentare sunt mai mici ca în cazul combustibililor clasici, zgomotul produs în mers este mult mai redus, iar timpul de încărcare este mai mic dacă operațiunea se face într-o stație specială.

Scopul achiziționării unor astfel de autovehicule îl constituie eliminarea treptată din mediul urban a autoturismelor care folosesc combustibili convenționali, pentru reducerea gazelor cu efect de seră, a poluării aerului și a poluării fonice locale.

Potrivit datelor statistice, în prezent în Romania sunt înmatriculate 430 de mașini electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.