Primaria Timisoara, reclamata la CE

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) si Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 Arad (APTE) au transmis Comisiei Europene un memoriu in care ii acuza pe primarul Timisoarei si pe membrii Consiliului local de “abuzuri comise fata de transportatorii rutieri”. Protestatarii reclama instituirea taxei de tranzit a municipiului, ce a fost impusa autovehiculelor de peste 7,5 tone.

 

Reprezentantii FORT si APTE au participat, martea trecuta, la sedinta Comisiei de Circulatie a Consiliului Local al Primariei Timisoara, in speranta ca ii vor convinge pe consilieri sa renunte  la mentinerea indicatoarelor de interzicere a camioanelor in oras. “Cu toate ca patronatele au adus argumente tehnice si legale imbatabile, membrii Comisiei de Circulatie nu au tinut cont de coerenta argumentelor si au hotarat mentinerea indicatoarelor, chiar daca respectarea acestora este imposibila\”, reclama protestatarii in comunicatul remis redactiei.

Autoritatile locale au decis ca placutele aditionale sa fie modificate pentru a permite utilizarea drumului european atat de vehiculele inmatriculate in judetul Timis, cat si de celelalte, care au incarcare sau descarcare in orasul Timisoara. “Totusi, pastrarea indicatoarelor pentru cei din afara judetului, transportatori romani sau straini, care sunt obligati sa tranziteze Timisoara, neavand varianta de ocolire pe una din relatiile Arad-Sannicolau Mare, Arad-Jimbolia, Arad-Moravita, Lugoj-Sannicolau Mare, Lugoj-Jimbolia si Lugoj-Moravita, reprezinta un abuz al autoritatilor locale care trebuie adus la cunostinta forurilor europene, deoarece incalca atat tratatul de aderare al Romaniei, cat si directivele europene 1999/62/CE si 96/53/CE”, se argumenteaza in comunicat.

Primarul si consilierii, acuzati de coruptie

Potrivit FORT, ambele directive resping posibilitatea ca un stat membru sa poata impune o taxa de trecere pe un drum european in afara celei de utilizare si posibilitatea de aplicare discriminatorie a unor masuri fata de utilizatori. “Singura justificare a Primariei Timisoara este aceea ca infrastructura orasului nu face fata tonajului greu, fiind necesara efectuarea unor reparatii an de an. Insa, aceasta justificare ascunde coruptia si incompetenta care domina administratia Ciuhandu, aceasta fiind direct responsabila de organizarea proasta a licitatiilor pentru asfaltari“, sustin cele doua asociatii. FORT si APTE vor face o plangere penala impotriva primarului Gheorghe Ciuhandu, a presedintelui Camerei de Comert si Industrie Timisoara, Georgica Cornu, si a consilierilor locali, pentru „gestionarea frauduloasa a infrastructurii rutiere pentru care utilizatorii platesc taxe si impozite“.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.