Primele croaziere internaționale pe Dunăre pentru români: cu MS Diana

Începând din data de 5 mai, turiștii români vor avea și ei acces la croaziere internaționale pe Dunăre. Acestea vor fi operate cu o navă autohtonă de croazieră: MS Diana.

Prima croazieră va debuta pe traseul Orșova-Veliko Gradište-Belgrad. În total, sunt programate 20 de croaziere, cu durata cuprinsă între 5 și 8 zile (respectiv de 4, 6 și 7 nopți), în perioada mai-octombrie, informează organizatorii, într-un comunicat transmis redacției.

Croazierele pornesc din portul Orșova și au ca destinații porturile Veliko Gradište-Belgrad-Novi Sad (Serbia) și Vukovar (Croația).

Tarifele sunt cuprinse între 550 și 990 de euro de persoană și includ toate mesele, excursii cu ghizi locali, vorbitori de limba română, precum și servicii exclusiviste la bord.

„Începând cu 2021, MS Diana a lansat un concept unic, o călătorie de excepție, o premieră pentru turismul din România, care a venit la pachet cu o ofertă ce prezintă Delta Dunării pe toate cele trei brațe de vărsare în Marea Neagră și fluviul Dunărea”, se arată în comunicat.

Anul trecut, peste 2.000 de turiști români și străini s-au bucurat de vacanțe de vis la bordul MS Diana, de unde au putut admira frumusețile Deltei Dunării, dar și atracțiile cultural-istorice din Ucraina (Izmail, Cetatea Alba, Valcov și Odesa).

Marius Crivtonencu

„După succesul croazierelor din Delta Dunării, în acest an, vă propunem frumusețile de la intrarea Dunării în țară, de la Orșova, cu Serbia și Croația. Într-o perioadă dificilă, într-un domeniu grav afectat, am decis să facem un pas în față în industria turismului și să oferim o nouă șansă românilor și turiștilor din lumea întreagă să descopere Dunărea în toată splendoarea ei, în orice perioadă a anului, în orice anotimp. Așteptăm turiștii să ia parte la tot ceea ce înseamnă turism responsabil, la descoperirea unor culturi aparte, a unor locuri cu încărcătură istorică profundă, a gastronomiei locale, a florei, a faunei și a peisajelor care te lasă fără cuvinte. Dacă de peste 20 de ani, vin constant în România companiile europene de croaziere, urmând cursul Dunării până în Delta Dunării, acum asigurăm o premieră pentru România, fiind prima croazieră internațională spre vest, operată din țara noastră, în special pentru turiștii români. Ne ocupăm de tot ce se organizează la sol precum și pe navă. Pasagerii pot admira zona spectaculoasă a Cazanelor, dar și atracțiile turistice ale Serbici și Croației, precum Belgrad, Novi Sad sau Vukovar”, precizează Marius Crivțonencu, armatorul navei MS Diana.

MS Diana are 40 de camere – single, duble și tip apartament -, care pot găzdui până la 80 de pasageri. Fiecare cameră sau apartament are câte o denumire specifică unei localități din Delta Dunării. Cabinele sunt dotate cu aer condiționat, toaletă și duș, TV satelit și prize de alimentare (220v). Restaurantul este situat la deck-ul inferior, în timp ce Lounge Bar-ul se află la cel superior, având o zonă de bar, cu fotolii, canapele de relaxare și ferestre mari care permit admirarea peisajului în timpul croazierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.