Primul Duster va fi al lui Basescu

Primul client care va beneficia de SUV-ul Dacia Duster va fi presedintele Romaniei, Traian Basescu, in luna aprilie, iar autoturismul va fi cumparat de presedinte, nu de Administratia Prezidentiala.

Anul trecut, presedintele Traian Basescu a “probat” un automobil Duster aflat in curtea Ambasadei Romaniei de la Paris si s-a declarat incantat de masina. \”Super! Felicitari!\”, a fost reactia de atunci a sefului statului, dupa ce a coborat din autoturism. Iata ca a trecut aproape un an si Duster a fost prezentat, marti, 2 martie, la salonul auto de la Geneva. Oficialii Automobile Dacia au precizat ca noul model va fi livrat catre dealerii din Romania pe 15 aprilie, dar inscrierile se pot face incepand din 2 aprilie. Modelul poate fi achizitionat la preturi intre 10.500 si 15.600 de euro, cu TVA inclus, in functie de versiune. Astfel, varianta 4×2 a Duster costa 10.500 de euro, versiunea 4×4 are pretul de 12.300 de euro, modelul Ambiance 4×2 costa 11.000 euro, iar cea Ambiance 4×4 porneste de la 12.800 de euro. Versiunea Laureate 4×2 are un pret de pornire de 11.900 de euro, iar in cazul celei 4×4, de 13.700 de euro. Preturile variantelor 4×2 diesel variaza intre 12.150 de euro si 13.800 euro, iar pentru cele 4×4, intre 14.700 de euro si 15.600 de euro.

Noul model al Dacia-Renault va intra in programul Rabla, desi are deja cateva mii de clienti pe lista de asteptare, potrivit directorului comercial al constructorului, Fabrice Cambolive. \”Publicul tinta pentru Duster este reprezentat de firme in proportie de 50%. De asemenea, masina se adreseaza romanilor dedicati marcii, care cauta o masina cu un upgrade de facilitati\”, a spus Cambolive, la Geneva. In prezent, nu se poate face o estimare a numarul unitatilor care se vor comercializa in acest an, dar uzina poate sa produca 350.000 de unitati pe an, din care o parte semnificativa va fi modelul Duster. Angajatii Dacia lucreaza din martie si sambata, in doua schimburi, pentru a creste capacitatea de productie de 1.350 de unitati pe zi, in prezent.

Dacia a investit 290 milioane de euro pentru dezvoltarea si industrializarea la Mioveni a proiectului Duster, inclusiv pentru noua cutie de viteza (TL8 cutie mecanica 4×4, 6 viteze) si pentru toate motorizarile EURO 4 si EURO 5 care urmeaza sa fie lansate. Din aceasta suma, s-au investit in uzina aproximativ 70 milioane de euro. Pe langa Duster, Dacia mai produce sase modele de masini, respectiv Logan Berlina, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero si Dacia Sandero Stepway. Constructorul de automobile, membru al grupului francez Renault, a vandut anul trecut 311.282 de masini, in urcare cu 20,5% fata de 2008. In Romania insa, vanzarile au coborat cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule.

Boc s-a dus cu Dacia la Remat

Premierul Emil Boc a vizitat, marti, 2 martie, la volanul unei Dacii, depozitul firmei Remat Holding din Ploiesti, unde sunt colectate autovehiculele in cadrul programului Rabla. Premierul nu si-a casat masina, pentru simplul motiv ca era un model nou, Dacia Logan, insa a tinut sa le arate romanilor ce se poate cumpara prin Programul Rabla. Inainte de “excursia” la volan, Emil Boc si-a preschimbat permisul de conducere auto, care ii expirase de curand. Operatiunea s-a petrecut la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere, de pe Soseaua Pipera. Cu noul permis in buzunar, premierul s-a urcat la volanul autoturismului Dacia Logan si, insotit de ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza, a parcurs distanta dintre Bucuresti si Ploiesti, pana la sediul firmei Remat Holding, iar cand a coborat din masina a spus ca vrea sa le arate romanilor ce se poate cumpara prin \”Programul Rabla\”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.