Primul lot de autobuze Otokar a sosit la București. Galerie foto

1

Primul lot de 20 de autobuze Euro 6 din totalul de 400 achiziționate de Primăria Capitalei de la Otokar a ajuns la Bucureşti și se află la autobaza Societății de Transport București (STB, fosta RATB) SA Titan, urmând a fi recepționat până în data de 2 noiembrie.

Recepţia va fi făcută de o comisie formată din specialişti din direcţiile Transporturi şi Achiziţii din cadrul Primăriei Capitalei şi din specialişti ai STB.

Apoi va fi convocată o şedinţă de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru concesionarea vehiculelor către STB.

După concesionare, STB va depune la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) documentele pentru obţinerea numerelor şi taloanelor şi va înregistra autobuzele la Direcţia taxe şi impozite.

Toate aceste proceduri for fi finalizate până la jumătatea lunii noiembrie, iar cele 20 de autobuze vor fi scoase, treptat, în trafic, potrivit primarului Gabriela Firea.

„Mă bucur să îi anunţ pe bucureşteni că primele autobuze noi, ultramoderne, au ajuns în Capitală. Sunt autobuze dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Până la sfârşitul acestui an vor ajunge la Bucureşti alte 80 de autobuze, iar restul de 300 vor veni anul viitor.

În total vor intra în parcul auto al STB 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri și capacitate minimă de 96 de pasageri, 50 de autobuze de 10 metri şi capacitate minimă de 70 de călători şi 30 de autobuze articulate, de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de călători.

Contractul pentru achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6 a fost semnat de Primăria Capitalei cu Otokar în luna iunie anul acesta. Valoarea contractului este de peste 458 de milioane de lei, fără TVA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.