Prins fără permis, a încercat să mituiască polițistul

Un tânăr din Ialomița a fost prins conducând fără permis mașina, iar când i s-a întocmit dosar penal a încercat să mituiască polițistul cu 500 de euro și este cercetat acum, sub control judiciar, și pentru infracțiunea de dare de mită.

Iată precizările DGA:

Miercuri, 11 aprilie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au prins în flagrant un tânăr în vârstă de 32 ani, în timp ce remitea cu titlu de mită suma de 500 euro unui polițist pentru ca acesta să soluționeze favorabil dosarul penal în care era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data de 3 aprilie a.c. un agent de poliție din cadrul unui post de poliție din Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița a sesizat la D.G.A. – S.J.A. Ialomița faptul că, la data de 31 martie a.c., l-a depistat în trafic pe cel în cauză, în timp ce conducea un autovehicul fără să dețină permis de conducere. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, acesta i-a oferit o sumă de bani. Polițistul a refuzat categoric oferta și a luat măsurile legale, iar la data de 3 aprilie a.c. a fost abordat din nou de tânărul cercetat, cu aceeași ofertă, în scopul de a influența soluția legală, aspect pe care l-a denunțat.

După audiere, procurorul de caz a dispus ca tânărul să fie cercetat, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Activitatea de prindere în flagrant a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Serviciului de Operațiuni Speciale Ialomița”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.