Prins în flagrant când încerca să mituiască un polițist, riscă pușcăria

Un bărbat din Iași a fost trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant delict când încerca să mituiască un polițist care îl prinsese conducând mașina deși avea permisul suspendat.

iată precizările DGA:

“Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Iaşi au finalizat cercetările iar, prin rechizitoriul din data de 21.03.2018, procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate unui bărbat, fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 18.10.2017, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, echipa operativă constituită din lucrători ai D.G.A. – S.J.A. Iaşi, cu sprijinul tehnic al Centrului Operaţional 1 Iaşi, a organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui bărbat, în timp ce oferea unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași suma de 700 lei pentru ca acesta să distrugă actele de constatare şi să nu-i întocmească dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat.

În fapt, în ziua de 09.10.2017, bărbatul a fost surprins de către polițist, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism având permisul suspendat.

Din conţinutul denunţului rezulta că, în ziua de 10.10.2017, persoana identificată în trafic în situația menționată l-a contactat pe agentul de poliție şi i-a promis suma de 500 lei în scopul arătat mai sus, iar după formularea denunţului, în ziua de 17.10.2017, bărbatul l-a contactat din nou şi i-a promis suma de 700 lei, sens în care a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant”.

Potrivit Art. 290 din Codul penal, “Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.