Proba practică pentru permisul auto, suspendată

politia-drum-zapada-inchis-3Proba practică pentru obţinerea permisului auto a fost suspendată în mai multe județe, unde ninsorile și viscolul le creează dificultăți candidaților, informează reprezentanţii Direcției Rutiere din cadrul IGPR.

Astfel, pe mai multe trasee s-au remarcat probleme din cauza carosabilului extrem de alunecos şi a zăpezii necurăţate, aspecte care pot duce la producerea unor incidente rutiere. În aceste condiții, este de recomandat și amânarea cursurilor practice organizate de școlile de șoferi.

Deciziile de suspendare a examenelor auto – proba de traseu – sunt luate de direcțiile rutiere la nivel local, în funcție de condițiile meteo. Astfel, candidații trebuie să verifice direct la sursă situaţia exactă.

Două dintre judeţele în care s-a luat decizia suspendării acestor probe sunt Braşov şi Maramureş. La Braşov erau înscrişi 57 de candidaţi la proba practică, luni, însă ei au fost înştiinţaţi că proba va fi susţinută la o dată ulterioară.

În Maramureş s-a luat decizia suspendării acestor probe pentru cel puţin o săptămână, urmând a fi reluate din 16 ianuarie, dar numai în cazul în care condiţiile meteo vor fi adecvate.

Un nou episod de viscol și ninsori, în sud-est

Însă cele mai afectate de viscol și ninsori sunt județele din sud-estul țării. Iar reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, marţi, noi avertizări meteo de vreme rea.

cod-portocaliu-si-galben

S-a emis o avertizare meteo COD PORTOCALIU de viscol şi polei pentru Vrancea, Brăila, Tulcea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Avertizarea este valabilă pentru marţi, 10 ianuarie, ora 22.00 – miercuri, 11 ianuarie, ora 15.00. Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) în judeţele Constanţa şi Tulcea vor fi intervale cu rafale de vânt de 70-80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei. Tot în noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70-80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 metri.

De asemenea, a fost emisă o avertizare meteo COD GALBEN de ninsori moderate cantitativ şi local viscolite. Avertizarea este valabilă de marţi, 10 ianuarie, ora 21.00 şi până miercuri, 11 ianuarie, ora 21.00.

Avertizarea este valabilă pentru Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu şi Teleorman.

În intervalul menţionat, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia, spulberând trecător zăpada.

În plus, specialiştii ANM anunţă şi CODUL PORTOCALIU de ger persistent valabil pentru ziua de marţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.