Procedura privind circulația trenurilor cu sezonieri români în UE

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MCTI), Lucian Bode, a emis Ordinul nr. 951/2020 privind aprobarea Procedurii pentru circulaţia trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgenţă cauzate de pandemia de COVID-19.

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 367, din 07 mai 2020, iar Procedura este rezultatul discuțiilor purtate de către reprezentanții MTIC cu cei ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne și cei ai Ministerului Afacerilor Externe.

Acest ordin a fost emis pentru respectarea restricțiilor de operare instituite prin ordonanțele militare emise în temeiul Decretului nr 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și al Decretului nr 240/2020 privind prelungirea, până pe 15 mai, a stării de urgență.

Prin această procedură sunt stabilite obligațiile care cad în sarcina fiecărei părți implicate în transportul special comandat pe calea ferată al lucrătorilor sezonieri, inclusiv al celor care desfășoară activități de îngrijire a persoanelor vulnerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.