Model Solution, parteneriat cu experţii 3D de la PROTOTECH

Model Solution şi PROTOTECH au pus bazele unei cooperări pentru „Rapid prototyping” şi doresc să accelereze dezvoltarea componentelor produse prin imprimare 3D, la un înalt nivel de calitate.

Byungil Woo, CEO Model Solution, (stânga) şi Sangmook Shin, CEO PROTOTECH, au semnat un memorandum de cooperare

Model Solution urmăreşte realizarea unei soluţii complete pentru prototipare, dintr-o singură sursă.

Filială Hankook îşi extinde prezenţa globală, cu o expansiune specifică în America de Nord şi Europa.
­
­ ­ Precizările transmise ZIUA CARGO:
­
Model Solution, filială a Hankook & Company, a semnat în aprilie un memorandum în vederea stabilirii unei cooperări cu specialiştii în imprimare 3D de la PROTOTECH. Obiectivele acestui demers sunt extinderea businessului în zona prototipare rapidă şi accelerarea dezvoltării de componente realizate prin imprimare 3D, la un înalt nivel de calitate. Model Solution îşi doreşte să obţină, prin intrarea în industria imprimării 3D alături de PROTOTECH, disponibilitatea unei soluţii complete, dintr-o singură sursă.

Fiind o companie furnizoare de platforme hardware, Model Solution pune la dispoziţie un portofoliu complet de soluţii de proiectare şi inginerie, de la realizarea unei varietăţi de prototipuri şi până la tehnologia de matriţare rapidă, pentru formarea prin injecţie şi producţia în serii mici, pentru diverse produse. De 27 de ani, PROTOTECH se numără printre companiile de top furnizoare de soluţii de imprimare 3D, promovând extinderea la nivel global a tehnologiilor şi echipamentelor din branşă şi fiind de asemenea un dezvoltator de soluţii de imprimare 3D complete.

Activitatea comercială a Model Solution include prototipare de înaltă fidelitate, matriţare/formare prin injecţie şi realizarea în serii mici a unei varietăţi de produse, care impun tehnologiei de imprimare 3D cerinţe extrem de exigenţe. Compania dispune de echipamente şi infrastructură de ultimă generaţie, unde se încadrează şi echipamentele de imprimare 3D de la Stratasys.

Byungil Woo, CEO al Model Solution, explică: „Datorită flexibilităţii şi rapidităţii de care este capabilă, imprimarea 3D este foarte interesantă pentru noi, deoarece şi-a câştigat locul în domeniul prototipării. Fiind o companie ce susţine tehnologia de imprimare 3D de la Model Solution de multă vreme, PROTOTECH consolidează astăzi, prin memorandumul semnat, anvergura cooperării şi accelerează ritmul acesteia.”

PROTOTECH a fost înființată, în 1995, când conceptul imprimării 3D era în general încă necunoscut. O companie de imprimare 3D de primă generaţie, aceasta a furnizat soluţii de imprimare 3D precum Stratasys, Materialize, TRUMPF şi Desktop Metal pentru diverse domenii de activitate, instituţii de învăţământ superior sau de cercetare din Coreea. Dincolo de furnizare şi întreţinerea echipamentelor, PROTOTECH oferă şi servicii pentru producerea de componente pentru companii de top, ce utilizează diferite modele de imprimante 3D. La acestea se adaugă şi investiţiile în dezvoltarea de aplicaţii de imprimare 3D.

PROTOTECH a fost prima companie certificată AS9100 din industria coreeană de imprimare 3D care a furnizat componente pentru industria națională aerospațială. Pentru că Model Solution îşi extinde baza de clienţi în industria aerospaţială în dezvoltare, certificarea AS9100 deţinută de PROTOTECH este foarte importantă.

CEO-ul PROTOTECH, Sangmook Shin, a declarat: „Prin intermediul memorandumului, Model Solution va putea utiliza infrastructura solidă a PROTOTECH şi îşi va asigura o bine consolidată poziţie în businessul de imprimare 3D.” El a completat: „La rândul său, PROTOTECH va avea posibilitatea de a utiliza rețeaua extinsă de dezvoltare şi producţie în serie a Model Solution, parteneriatul fiind unul Win-Win.”

De la listarea sa la bursa KOSDAQ în octombrie 2022, Model Solution şi-a extins activitatea. Compania a început să promoveze zona de producție la comandă (Contract Manufacturing), după separarea acesteia într-un alt departament, în anul anterior. Model Solution vizează de asemenea o creştere mai accentuată, prin câștigarea unor clienţi de anvergură în America de Nord şi extinderea pe noi pieţe din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.