Proiect CE: „Listă neagră” a companiilor de transport implicate în traficul de migranți

Comisia Europeană (CE) va stabili o „listă neagră” a companiilor de transport care sunt complice la introducerea ilegală de migranți în UE prin Belarus. În acest sens, președintele Executivului comunitar, Ursula von der Leyen, a depus, în 23 noiembrie, un proiect legislativ.

Ursula von der Leyen a cerut Parlamentului European, reunit în plen la Strasbourg, să sesizeze și să adopte rapid această propunere legislativă, cu argumentul că migranții care au ajuns în Belarus în ultimele săptămâni, de obicei din Orientul Mijlociu, „sunt înșelați de false promisiuni infame”.
 
La rândul său, comisarul UE Margaritis Schinas, liderul parlamentarilor europeni la Strasbourg, a spus: „Astăzi, Comisia a propus un nou cadru legal care ne va permite să adoptăm măsuri specifice împotriva operatorilor de transport… care se implică sau facilitează, cu bună știință sau fără să știe, introducerea sau traficul de persoane în Uniunea Europeană”.
 
Propunerea ar oferi instrumentul juridic care să permită UE să suspende sau să limiteze operațiunile companiilor care organizează transport pe uscat, aer și mare sau chiar să le interzică în UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.