Proiect de lege pentru „C.F.R. Ferry-Boat”

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, propune spre dezbatere publica proiectul de act normativ privind declararea Societatii Comerciale de Transport Maritim si de Coasta „C.F.R. Ferry-Boat” – S.A. societate comerciala de interes strategic si transferul, fara plata, al pachetului de actiuni detinut de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa “C.F.R. Marfa“ – S.A. la aceasta societate in administrarea directa a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Pachetul de actiuni detinut de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa “C.F.R. Marfa“ – S.A. la Societatea Comerciala de Transport Maritim si de Coasta „C.F.R. Ferry-Boat” – S.A. se transfera, fara plata, in administrarea directa a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Prin preluarea pachetului de actiuni la „C.F.R. Ferry-Boat” – S.A. statul roman, prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, devine actionar direct la aceasta societate.

In scopul pastrarii controlului statului roman asupra acestei societati este necesar ca, anterior privatizarii CFR Marfa SA, pachetul de actiuni detinut de aceasta societate la C.F.R. Ferry-Boat – S.A. sa fie transferat in administrarea directa a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, C.F.R. Ferry-Boat – S.A. urmand a functiona ca societate de sine statatoare aflata sub autoritatea acestui minister.

Activitatea de transport maritim a Societatii Comerciale de Transport Maritim si de Coasta „C.F.R. Ferry-Boat” – S.A., pe liniile ferry-boat, capata un caracter strategic dar si posibilitatea accesarii de fonduri bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Scopul acestui act normativ consta in implementarea politicii si strategiei nationale in domeniul transportului maritim pe liniile ferry-boat prin mentinerea controlului statului in acest sector.

La acest moment, Societatea Comerciala de Transport Maritim si de Coasta „C.F.R. Ferry-Boat” – S.A. are statut de filiala a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa – S.A. care detine 100% din actiunile acestei societati. Actiunile CFR Marfa SA fiind detinute de statul roman prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Societatea Comerciala de Transport Maritim si de Coasta „C.F.R. Ferry-Boat” – S.A. a fost infiintata prin Hotararea Guvernului nr. 801/2007 privind infiintarea Societatii Comerciale de Transport Maritim si de Coasta „C.F.R. Ferry-Boat” – S.A. ca filiala a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa “C.F.R. Marfa“ – S.A., publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 557 din 15 august 2007, este declarata societate comerciala de interes strategic.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.