Proiect pentru formarea profesionala in domeniul feroviar

Centrul de Calificare si Instruire Feroviara – CENAFER, in parteneriat cu Siveco Romania, vor derula un proiect de formare profesionala in domeniul feroviar a carui valoare se ridica la 9,7 milioane lei, au anuntat, miercuri, 30 septembrie, reprezentantii celor doua parti.

“Ne confruntam cu o scadere a numarului de personal. Pentru mentinerea calitatii in sistem este necesara o calificare superioara. Acest gen de program va face sa creasca si calitatea lucratorilor feroviari. De asemenea, am avut evenimente neplacute si vrem, in acelasi timp, sa ii ferim si pe lucratori de pericole, cu o pregatire mai buna”, a declarat directorul Directiei Infrastructura si Transport Feroviar din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Claudiu Dumitrescu, citat de Agerpres.

Din valoarea totala a proiectului de 9,7 milioane lei, asistenta financiara nerambursabila este de 9,29 milioane lei. Fondurile provin din Fondul Social European, pentru dezvoltarea resurselor umane, a adaugat reprezentantul MTI. Proiectul va fi implementat in Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Galati, Constanta. Cursurile vor dura 36 de luni.

CENAFER va sustine cursurile de formare profesionala pe probleme legate de domeniul feroviar si tehnologia informatiei si a comunicatiilor, creativitate si inovare tehnologica. Astfel, vor beneficia de cursuri gratuite 60 de formatori interni si 450 de formatori ai companiilor feroviare.

Instruirea va fi realizata prin platforma e-Learning, care va fi optimizata pentru instruire la distanta – instruire in ritmul cursantilor prin colaborare online, precum si pentru testare si evaluare – pentru a masura impactul si eficacitatea programelor de instruire.

Potrivit reprezentantilor CENAFER, programul va avea impact la nivel national prin cresterea serviciilor feroviare si a satisfactiei calatorilor si transportatorilor si la nivel european prin armonizarea serviciilor feroviare romanesti cu cele oferite de alte state membre al Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.