Protectia de proprietate pentru desenele si modelele componentelor vizibile ale autovehiculelor, eliminata

 

Camera Deputatilor a aprobat, prin lege, eliminarea protectiei de proprietate acordata pentru desenele si modelele ale partilor de schimb vizibile ale autovehiculelor. Este vorba despre elementele de caroserie, farurile, oglinzile, barele de protectie etc.

Prevederea nu se aplica in cazul in care produsul de schimb vizibil este introdus pe piata in alt scop decat acela de a fi utilizat pentru repararea vehiculelor de catre operatori autorizati.

De asemenea, actul normativ prevede ca eliminarea dreptului de proprietate asupra componentelor de caroserie se aplica numai in conditia in care beneficiarii primesc de la operatorul autorizat informatiile corespunzatoare cu privire la originea produsului utilizat pentru reparare, astfel incat acestia sa accepte sub semnatura, in deplina cunostinta de cauza, dintre produsele concurente oferite de operatorul respectiv pentru reparatii.

Modificarile se aplica doar produselor de schimb introduse pe piata dupa momentul in care marca si tipul vehiculului respectiv este introdus pe piata de catre titularul dreptului privind desenul sau modelul ori cu acordul acestuia.

Proiectul de lege a fost trimis Presedintiei, pentru promulgare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.