Protestul CFR, reluat la Ministerul Transporturilor

Peste 2.000 de sindicalişti din sectorul feroviar au reluat în 23 aprilie protestul declanșat în urmă cu o săptămână pentru adoptarea Statutului Personalului Feroviar şi salarii mărite.

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a coborât în mijlocul manifestanților și le-a spus că “împreună” vor rezolva problemele.

“Bună ziua și La mulți ani! Sunt aici ca să știți și voi, pentru că liderii voștri știu, că sunt alături de voi, că știu cu ce vă confruntați, că sunt atent la problemele voastre și împreună vom găsi soluții. Însă problemele dvs trebuie să se rezolve împreună, în liniște, fără presiune, cu încredere reciprocă. Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o arătați și încrederea pe care o arătați ministerului pentru a vă apăra interesele. Atât cât se poate face pentru dumneavoastă, împreună, asta se face acum”, i-a asigurat ministrul pe protestatari.

De data aceasta, manifestația se dorește cu mai mult impact, deoarece este chiar de Ziua Feroviarilor. Sindicaliştii amenință cu greva generală dacă revendicările lor nu sunt luate în seamă.

Ei au venit “înarmați” cu steagurile României, ale Uniunii Europene şi ale federaţiilor sindicale. Totodată, au adus pancarte pe care au scris:”Jos tăietorii de salarii”, “Vrem condiţii de muncă”, “Decât autostrăzi blocate, mai bine căi ferate”, “Viorica 20 20”, “Guvernanţii vin şi pleacă, toţi uită de calea ferată”, “Vrem statutul personalului feroviar”, “Opriţi distrugerea căii ferate”, “Jos mâna de pe CFR Marfă”.

Mitingul este organizat de Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Transporturi “ELCATEL”, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federaţia Sindicatelor Alfa Transport şi Federaţia Naţională Sindicală din Infrastructura Feroviară, organizaţii grupate în Alianţa Federaţiilor Tehnice Feroviare, împreună cu Federaţia Naţională “Drum de Fier”.

Organizaţiile sindicale care protestează reprezintă peste 60% din salariaţii feroviari din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.