Protestul transportatorilor, aprobat

Protestul transportatorilor a fost aprobat de Primăria Municipiului București (PMB), astfel că 700 de persoane și 500 de autocare vor fi în zilele de 26 și 27 septembrie în fața sediului Ministerului Transporturlor, informează COTAR, într-un comunicat transmis redacției.

Iată precizările:

Primăria Municipiului București a aprobat cererea de protest a transportatorilor, pentru miercuri și joi, 26-27 septembrie, în fața Ministerului Transporturilor.

Între orele 09.00-15.00, la protest vor participa 700 de persoane și 500 de autocare și microbuze, reprezentand o mica parte  din transportul rutier de persoane și activităților conexe ale membrilor COTAR

„Ne exprimăm dezacordul față de subpunctul de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor care va distruge întregul domeniu al Transporturilor rutiere. Cerem scoaterea de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea și completarea Normelor Metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe ale acestora, stabilite prin Ordonanța Guvernului nr 27/2011, privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului Transporturilor și intrastructurii nr 980/2011 , cu modificările și completările ulterioare. Doar dacă se va retrage proiectul de pe ordinea de zi, protestul va fi anulat. De asemenea, cerem modificarea Legii taximetriei și a celei care reglementează activitatea “rent a car”. Am depus solicitări la Ministerul Transporturilor, în repetate rânduri. Dorim ca activitatea de “rent a car” să fie trecută în administrația ARR, pentru a exista o mai bună coordonare și funcționare a acesteia. ”, a declarat Ion Comusi, prim-vicepreședinte COTAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.