Prototipul Ford B-Max se asambleaza deja la Craiova

 

Ford a inceput sa produca la uzina de la Craiova prototipul B-Max – un automobil de familie de mici dimensiuni -, din care va asambla 70 unitati in aceasta vara. Kit-urile provin de la uzinele Ford din Germania, unde au fost produse modelele de prezentare a modelului la Salonul Auto de la Geneva, iar masinile vor fi distruse in intregime dupa finalizarea etapelor de incercari. Din ianuarie anul viitor, B-Max va fi construit exclusiv in Romania.

 

Productia de serie a automobilului la Ford Craiova este programata pentru prima parte a anului viitor, iar pana atunci vor fi testate prototipurile – in Belgia, la centrul Ford de incercari din Lommel, precum si in tari cu forme de clima extrema. Masinile de test vor putea fi insa vazute in acesta vara si pe soselele din Romania. Instalarea liniilor de productie pentru modelul B-Max – dar si pentru noile motoare Eco Bust de un litru, cel mai mic si performant motor produs de constructorul American – a fost finalizata la sfarsitul lunii martie la uzina de la Craiova.

Marinica Dinca, viceprimarul Craiovei, a anuntat, marti, dupa o intalnire cu presedintele Ford Romania, Jan Gijsen, la sediul Prefecturii Dolj, la care a participat si prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, ca uzina Ford Craiova are deja 7 furnizori. \”Productia Ford va fi dezvoltata incepand cu 1 ianuarie 2012, iar tinta finala este de 300.000 masini pe an. Vestea buna este ca avem deja 7 furnizori Ford care, odata cu inceperea productiei, vor avea 600 de angajati\”, a declarat Dinca.

Cat priveste angajarile promise de oficialii Ford Romania, acestea vor fi “50 pe saptamana, din septembrie”, potrivit viceprimarului, care a spus ca discutiile au vizat si acest aspect.

Ford a preluat 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 de milioane de euro. Constructorul auto a investit pana in prezent 450 de milioane euro in operatiunile pe care le desfasoara la Craiova, proiect pentru care compania americana s-a angajat prin contractul de privatizare sa aloce 675 milioane euro. In primele patru luni ale lui 2011 au fost produse aproape 3.000 de unitati din modelul de autoutilitara usoara Transit Connect.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.