Provocări logistice de Anul Nou Chinezesc

Parteneriatele strategice și planificarea avansată cheie pentru abordarea provocărilor logistice de Anul Nou Chinezesc: Dachser USA permite clienților să păstreze fluiditatea lanțului de aprovizionare, în timpul opririlor de vacanță.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Anul Nou Chinezesc, unul dintre cei mai influenți factori de stres ai lanțului de aprovizionare, împreună cu întreruperile legate de pandemie, prezintă, anul acesta, o provocare logistică fără precedent.

Această dinamică a scos în evidență rolul important pe care îl au planificarea logistică proactivă și colaborarea cu partenerul potrivit al lanțului de aprovizionare pentru transportul cu succes a mărfurilor în termenele limită, mai ales că întreprinderile se recuperează cu comenzile restante și cererea clienților rămâne imprevizibilă.

„Planificarea este esențială pentru navigarea și gestionarea eficientă a provocărilor care apar în timpul Anului Nou Chinezesc, mai ales acum că avem de luat în considerare factorul pandemic. Clienții noștri ne apelează ca niciodată până acum pentru îndrumări despre cum să-și mute marfa în aceste vremuri imprevizibile. Este nevoie de un nivel de expertiză experimentată pentru a aborda întreruperea aparent interminabilă legată de pandemie, coroborată cu provocările asociate cu închiderile Anului Nou Chinezesc. În plus față de oprirea locului de muncă, avem lipsa containerelor, așa că mulți clienți intenționează să livreze după vacanță, evitând creșterea prețurilor în sezonul de vârf”, a declarat Guido Gries, directorul general al Dachser Americas, o filială a furnizorului mondial de logistică, Dachser.

Cunoscut drept „Anul boului”, Anul Nou Chinezesc 2021 începe în seara zilei de 11 februarie, lansând sărbătoarea Anului Nou Lunar în China și alte țări asiatice, precum Vietnam și Coreea. Evenimentele se desfășoară până pe 17 februarie. În această perioadă, există o oprire completă a infrastructurii de producție din China, prin care, practic, toate afacerile și fabricile închid de la una la patru săptămâni.

De fapt, furnizorii asiatici încep să încheie operațiunile cu una sau două săptămâni înainte de vacanță. Chiar dacă sărbătoarea oficială durează doar aproximativ o săptămână, majoritatea fabricilor închid o lună întreagă și unele chiar mai mult, cu întreruperi care durează mult dincolo de închideri.

Per ansamblu, vacanța are aproximativ două luni de producție. Prin urmare, companiile care depind de furnizorii asiatici trebuie să implementeze o strategie logistică pentru a atenua întârzierile și a păstra fluiditatea lanțului de aprovizionare.

Impactul potențial asupra companiilor din Anul Nou Chinezesc:

  • Toate companiile se vor confrunta cu un timp de producție întârziat suplimentar și cu un răspuns mai lent la cererile de ofertă.
  • Mulți lucrători nu se vor întoarce la locul de muncă imediat după sărbători, ceea ce înseamnă că timpii de producție estimați anterior ar putea fi prelungiți și mai mult, mai ales că se confruntă cu restituirea pandemiei imediat după revenire.
  • Dacă comenzile sunt plasate cu întârziere, este posibil ca acestea să fie programate mai înapoi în linia de producție.
  • Fabricile tind să favorizeze / prioritizeze comenzile și comenzile restante de la partenerii lor preferați.

Companiile trebuie să planifice în avans Anul Nou Chinezesc – în funcție de furnizorii asiatici:

  • Colaborați cu un furnizor de logistică dovedit, precum Dachser, la cel mai bun plan operațional și logistic.
  • Rezervați expedierile cu mult înainte de Anul Nou Chinezesc.
  • Mențineți o prognoză solidă prin Anul Nou Chinezesc și nu numai pentru a aborda imprevizibilitatea pieței.
  • Construiți un inventar adecvat, luând în considerare o perioadă de până la 4 săptămâni după Anul Nou Chinezesc și aflați dacă furnizorul chinez are inventar disponibil în locații non-asiatice ca sursă alternativă.
  • Informați partenerii / expeditorii despre expedierile prioritare în cazul în care există spațiu limitat în avans.
  • Rezervați spațiu pe zborurile charter pentru expedieri care nu pot fi întârziate. Tarifele sunt ușor mai mari, cu toate acestea, această măsură vă va menține lanțul de aprovizionare fără probleme.

Program de închidere a sărbătorilor pentru birourile din Asia ale Dachser:

„La Dachser, am analizat cu atenție pașii esențiali care sunt necesari pentru a ne pregăti pe deplin pentru Anul Nou Chinezesc cu clienții noștri cu mult timp în avans; acest lucru este, de asemenea, deosebit de important, deoarece ne confruntăm cu provocări fără precedent provocate de pandemie. Cea mai bună planificare logistică din clasă necesită lucrul cu un expert dovedit în logistică, cum ar fi Dachser, care poate asigura întreruperi minime clienților, menținând în același timp conducta lanțului de aprovizionare care curge în siguranță – înainte, în timpul și după vacanța de Anul Nou chinezesc”, a precizat Gries.

Despre Dachser USA Air & Sea Logistics:

Fondată în 1974, Dachser USA Air & Sea Logistics Inc. este filiala SUA a Dachser SE cu sediul în Germania. Datorită celor 31.000 de angajați din 393 de locații din întreaga lume, Dachser a generat venituri nete consolidate de aproximativ 5,7 miliarde EUR în 2019. În același an, furnizorul de logistică a gestionat un total de 80,6 milioane de transporturi cu o greutate de 41,0 milioane de tone metrice.

Dachser USA Air & Sea Logistics are sediul central în Atlanta, cu mai multe locații în întreaga țară. Dachser USA Air & Sea Logistics oferă acces optim la piețele internaționale și asigură integrarea perfectă a tuturor activităților de import și export prin aer sau ocean către și din Europa, Asia și America de Sud. Organizațiile de țări reprezintă Dachser în 44 de țări. Pentru mai multe informații, vizitați www.dachser.us

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.