PTF Nădlac II: 23 de migranţi, ascunși într-un TIR

Polițiștii români de frontieră au descoperit la PTF Nădlac II, în 17 martie, într-un TIR care urma să iasă din ţară 23 de migranţi din patru ţări, precum și peste cinci tone de tutun fără acte.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru o societate comercială din Belgia.

„În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 23 de cetăţeni străini. Totodată, cu ocazia verificării semiremorcii, printre marfa transportată, au fost descoperite mai multe cutii de carton care conţineau cantitatea de 5.751,5 kg de tutun pentru narghilea, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de însoţire”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au stabilit că migranţii sunt din Turcia, Siria, Irak şi Pakistan, au vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani şi „intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen”.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare estimativă de 5,7 milioane lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în cazul persoanelor ascunse în remorcă, iar şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi şi contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.