Punctul de lucru Gebrüder Weiss de la Sibiu, extins

Gebrüder Weiss a finalizat lucrările de extindere a punctului de lucru de la Sibiu și urmărește extinderea în continuare a soluţiilor logistice pentru industria auto., pentru dezvoltare pozitivă a serviciilor de transport terestru, aerian şi maritim.

Viorel Leca, General Manager GW Romania și Gerd Bommer, Commercial Adviser Austrian Ambassy in Romania

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

Lucrările de extindere a punctului de lucru Gebrüder Weiss România de la Sibiu s-au încheiat în iunie anul acesta. Pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi a fost ridicat un nou terminal logistic, inclusiv un centru de cross-docking. Extinderea punctului de lucru devenise necesară ca urmare a cererii crescute pentru servicii de logistică în regiune.

Viorel Leca, General Manager GW Romania

„Mulţumită extinderii putem veni şi mai bine în întâmpinarea solicitărilor clienţilor şi volumului crescut de comenzi”, spune Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România. În anul 2017, Gebrüder Weiss România a derulat 605.442 de expediţii având o greutate totală de 1,2 milioane tone, ceea ce corespunde unei creşteri de 11% faţă de anul precedent.

De la furnizor de nişă la companie de logistică full-service

Înfiinţată în 1994 ca birou de expediţii cu patru angajaţi, Gebrüder Weiss România s-a afirmat de-a lungul anilor pe piaţa locală ca una dintre companiile de vârf de logistică full-service. Astăzi, compania numără peste 600 de angajaţi, 11 puncte de lucru şi operează pe o suprafaţă logistică de circa 50.000 metri pătraţi.

Bogdan Feraru, Branch Manager GW Sibiu

„Pe lângă priceperea de care a dat dovadă echipa din România în dezvoltarea organizaţiei naţionale şi în conceperea soluţiilor personalizate pentru clienţi specifice branşei, deschiderea României către Europa Centrală a favorizat şi ea creşterea companiei”, explică evoluţia favorabilă Thomas Moser, Director regional pentru Europa de Sud-Est/CIS la Gebrüder Weiss. În special transporturile rutiere către Germania, Austria, Franţa, Bulgaria şi Ungaria reprezintă azi o parte semnificativă a afacerii.

Acces la pieţele globale pe calea transportului aerian şi maritim

Şi divizia Air & Sea a cunoscut o evoluţie accentuat pozitivă: Din anul 2014, volumul de expediţii aeriene şi maritime a crescut anual cu peste 25%. În 2017, transportul de containere TEU a înregistrat o creştere de 50% faţă de anul precedent. În acest context, Gebrüder Weiss a extins structura Air & Sea a întregii organizaţii naţionale şi a mărit în continuare personalul.

Pornind din România, Gebrüder Weiss le deschide clienţilor accesul către cele mai importante destinaţii ale lumii. Astfel, de patru ori pe săptămână compania realizează transport containerizat în regim de grupaj (LCL) între China/Hong Kong şi Portul Constanţa de la Marea Neagră. Din Constanţa, prin intermediul Canalului Main-Dunăre este asigurată legătura către cele mai importante oraşe-port din Europa Centrală, Marea Nordului şi destinaţii de peste ocean.

În domeniul transportului maritim, Gebrüder Weiss se situează deja pe locul al treilea în clasamentul furnizorilor de servicii logistice de pe piaţa locală.

Specializare pe piaţa industriei auto

Compania reprezintă un partener de importanţă strategică şi pentru înfloritoarea industrie auto de pe piaţa din România. În anul 2017, echipa GW România a organizat 57.000 de expediţii auto, reprezentând o greutate totală de 125.800 de tone.

Doar punctul de lucru din Arad are 100 de angajaţi care se ocupă de derularea serviciilor de logistică auto de mare complexitate. La punctul de lucru din Cluj, care ocupă o suprafaţă logistică de peste 2.500 de metri pătraţi, a fost perfectată de curând extinderea colaborării cu un mare grup tehnologic, cu accent pe industria auto.

Despre Gebrüder Weiss

Cu aproximativ 7.000 de angajați, 150 de filiale proprii și o cifră de afaceri anuală preliminară de 1,55 miliarde de euro (2017), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor şi logisticii din Europa.

Sub umbrela Gebrüder Weiss Holding AG, cu sediul in Lauterach (Austria), pe lângă domeniile principale de activitate reprezentate de transporturi terestre, aeriene şi maritime, precum şi servicii de logistică, compania cuprinde şi o serie de soluţii industriale ultraspecializate şi filiale locale.

Acestea includ companii logistice de consultanţă x|vise, tectraxx (specialist în industria întreprinderilor hi-tech), dicall (soluţii de comunicaţii, cercetare de piaţă, instruire), Rail Cargo (transporturi feroviare) şi serviciul de coletărie Gebrüder Weiss Paketdienst, asociat al companiei austriece DPD. Această combinaţie permite concernului să reacţioneze în mod rapid şi flexibil la necesităţile clientului.

Prin intermediul numeroaselor măsuri de ordin ecologic, economic şi social, compania de familie, a cărei istorie în domeniul transporturilor se extinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscută şi ca pionier în domeniul economiei durabile.

www.gw-world.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.