Raben, două noi depozite în România

Câteva dintre cele mai importante momente ale anului trecut ale grupului Raben sunt înființarea unei noi societăți – Raben East -, lansarea unui departament dedicat cercetării și dezvoltării, achiziționarea a patru întreprinderi, disponibilitatea de a deschide o rețea logistică proprie în Germania, înființarea a două noi depozite în România și achiziționarea unui pachet de 20% din Sittam în Italia. 

Ewald Raben, CEO Grupul Raben

Sectorul logisticii este denumit hârtia de turnătorie a economiei, iar analiștii îl folosesc adesea pentru a măsura starea întregii piețe. Anul trecut, în ciuda multor schimbări și provocări, cum sunt, de exemplu, lipsa de lucrători specializați sau noile cerințe ale UE, poate fi considerat unul bun de către Grup.

„2017, în ciuda numeroaselor provocări cu care ne-am confruntat, cum ar fi noile reglementări UE sau lipsa de șoferi, a fost foarte pozitiv în opinia mea. Mai presus de toate, am reușit să realizăm multe planuri pe piețele poloneze și germane “- rezumă Ewald Raben, CEO Grupul Raben  „Am crescut foarte mult capacitatea noastră de depozitare în Polonia. Pe de altă parte, Germania este cea mai mare piață din Europa, cu 80 de milioane de consumatori. Vrem ca aceasta să devină comparabilă cu piața poloneză până la sfârșitul anului 2018. De aceea, începând cu luna ianuarie, ne deschidem propria rețea independentă de distribuție în Germania cu peste 30 de depozite. Sunt sigur că va fi o valoare adăugată imensă nu numai pentru societățile noastre, ci mai ales pentru clienții noștri din întreaga Europă.

Raben în Germania

2017 a fost un an plin pentru grupul Raben din Germania. Acesta s-a concentrat pe pregătirile pentru lansarea rețelei proprii de transport a societății planificate pentru începutul anului 2018. Raben se dezvoltă de când a apărut pe piața germană în 2005. În prezent, Raben Germania poate oferi servicii de transport în întreaga țară din 32 de locații proprii și angajează 3.000 de oameni. Anul trecut, în afara investițiilor în noi centre logistice, Raben a preluat mai multe întreprinderi în Germania, cum ar fi fostele depozite Rhenus din Fellbach și Weilimdorf, precum și societățile de transport și logistică Exice GmbH și RLZ Baden GmbH din Karlsruhe. Alte achiziții au vizat depozitul SCHMALZ + SCHÖN Logistik Gruppe din Kamen din Renania de Nord-Westfalia și acțiunile la Busse Logistik cu sediul la Kassel.

Raben se îndreaptă spre Est

Ca răspuns la interesul crescând în direcția estică, Raben Group a luat decizia de a lansa Raben East sp. z.o.o. în iulie. Noua afacere oferă servicii internaționale de transport rutier, inclusiv legături regulate de grupaj în țări precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Irak, Kazahstan, Kyrgyzstan, Moldova, Mongolia, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Turcia, Ucraina și Uzbekistan. Societatea operează ca o entitate independentă utilizând soluțiile Grupului disponibile în Europa. Raben East completează portofoliul Raben Group cu servicii de transport rutier internațional, inclusiv o conexiune regulată de grupaj cu țările est-europene. Portofoliul cuprinde, de asemenea, serviciile agenției vamale, precum și consultanță privind transportul către piețele din Est. Distribuția și consolidarea transporturilor utilizează rețeaua de grupaj a Grupului în întreaga Europă.

Vara trecută, Grupul Raben a stabilit colaborarea cu un nou partener strategic, Borusan Lojistik. Aceasta a extins portofoliul de servicii Raben cu legături regulate de grupaj între Uniunea Europeană și Turcia. Partenerul turc este un lider cu peste 44 de ani de experiență în sectorul logistic turc.

Raben în Europa

Pentru Grupul Raben, 2017 a fost marcat de numeroase investiții în Europa. Acestea includ cele două noi depozite din România, în Sibiu și Cluj, în Transilvania. În prezent, Raben Logistics România oferă clienților săi depozite cu ecartament cu o capacitate de 5.400 m², deservite de aproape 40 de angajați calificați. Merită subliniat faptul că firma activează pe piața românească încă din 2016 și se dezvoltă într-adevăr dinamic. „2017 a fost un an plin de provocari, dar in acelasi timp si de impliniri. Raben Logistics Romania a deschis 2 noi filiale in Cluj si Sibiu, pe langa cele din Bucuresti si Arad. Echipa s-a marit si ea ajungand la 40 de colegi. Compania ofera servicii complexe de transport si logistica personalizate pe cerintele si nevoile clientilor nostri. – a spus Valentin Storoj, Directorul General al Raben Logistics România.

De asemenea, Raben a achiziționat o participație de 20% în societatea Sittam, care este liderul pieței italiene în transportul internațional de grupaj: rutier, maritim și aerian. Sediul societății și depozitul său central se află în Cornaredo, lângă Milano. Tranzacția a fost încheiată în scopul consolidării parteneriatului între societăți. Alianța cu Raben este o alternativă importantă pentru Consiliul Sittam, deoarece permite dezvoltarea rețelei europene de logistică în cazul unor schimbări neprevăzute în propria rețea de transport.

„Datorită colaborării cu Sittam în țările CEE, rețeaua proprie a crescut cu încă o țară. Piața italiană este orientată spre export și suntem foarte interesați de acest potențial. – explică Ewald Raben

Raben în Polonia

Cea mai importantă investiție pentru piața poloneză în 2017 a fost extinderea centrului logistic din apropiere de Poznań. Noul depozit nr. 10 este o instalație inovatoare de depozitare cu o capacitate de 20.500 m2, potrivită pentru depozitarea a 34.000 de paleți, cu o suprafață desemnată de 400 m2 pentru servicii VAS și 570 m2 de spații de birouri. Datorită acestui fapt, capacitatea de depozitare existentă a Grupului Raben în Gądki a crescut cu peste 20%. La începutul anului, societatea a deschis, de asemenea, un depozit modern în Gniewomierz, în zona economică specială Legnica, sub-zona Legnickie Pole. Facilitatea are aproximativ 15.000 m2.

Inovațiile pe primul loc

În zilele noastre, digitalizarea intră în toate procesele de logistică, transport și distribuție. De aceea, în vederea urmăririi noilor tendințe și verificării posibilității de a le implementa în cadrul societății, la începutul anului 2017, la Raben Group a fost creat un departament dedicat cercetării și dezvoltării sub numele de Genius Lab. Subiectele care vor fi tratate în primul rând de către echipă includ analize predictive, probleme de procesare a deșeurilor, automatizări industriale și conceptul larg înțelept al dezvoltării proceselor de logistică fără a fi nevoie de utilizarea documentației pe hârtie.

„În Grupul Raben, de mulți ani ne-am concentrat asupra inovațiilor și suntem foarte flexibili în abordarea schimbărilor, de exemplu prin investirea în flota ecologică și prin implementarea multor facilități pentru angajații noștri, în special pentru șoferi, pentru a atrage și a păstra cei mai buni dintre ei. În același timp, suntem conștienți de faptul că mediul continuă să se schimbe și suntem pregătiți pentru asta “- spune Aleksander Kroll, Manager Operațiuni, Grupul Raben

De mulți ani, Grupul Raben a implementat soluții inovatoare în procesele de depozitare și transport. Acesta este motivul pentru care astăzi societatea se poate lăuda cu flota sub conducerea polonă directă, cu o cotă de 100% din camioanele conforme Euro 5 și 6. În ceea ce privește motoarele conforme Euro 6, acestea reprezintă 60% din numărul total de mijloace de transport deținute.

O afacere responsabilă social

Aproape 12.000 de paleți și peste 7.000 de tone transportate gratuit în cadrul colaborării cu băncile alimentare, aproape 10.000 de arbori plantați în e-factură = campanie de cultură mai mare, peste 15.000 de copii acoperite de programul educațional „Transportul necesar” și 13 dialog sesiuni cu 116 părți interesate. Acesta este un scurt rezumat al acțiunilor CSR derulate de societate. Grupul Raben urmează strategia de implicare socială, care face parte din strategia sa corporativă. Aceasta ține cont de interesele părților interesate exprimate în timpul sesiunilor de dialog și de tendințele și provocările globale ale RSC. Zonele cheie pentru societate sunt: comunitățile locale, mediul natural, educația și siguranța rutieră.

Grupul Raben

Grupul Raben este un operator de logistică care oferă servicii pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari, care externalizează servicii logistice complexe. 85 de ani de experiență și recunoaștere pe piață în acest timp ne permit să construim și să menținem relații pe termen lung cu clienții noștri urmând motto-ul nostru: „partenerul tău în logistică”. Grupul Raben oferă servicii logistice complexe – logistica contractelor, rețeaua rutieră (internă, internațională și de est), Fresh Logistics, FTL și transportul intermodal, transportul maritim și aerian. Grupul are sucursale în 12 țări din Europa, are 9.500 de angajați și are aprox. 1.150.000 m2 capacitate de depozitare. Realizează operațiunile într-o manieră responsabilă din punct de vedere social, concentrându-se pe educație, siguranță și ecologie. Pentru mai multe informații, vizitați: www.raben-group.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.