Raben Group, la primul său împrumut legat de sustenabilitate

Compania Europeană de logistică Raben Group a semnat cu succes un împrumut inaugural pe cinci ani, în valoare de 225 milioane EUR, cu un grup de 7 bănci. Acesta este, de asemenea, unul dintre primele cluburi SLL din industria logistică din Europa.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

La această tranzacție au participat 7 instituții financiare: BNP Paribas Bank Polska, a acționat în calitate de Coordonator de Sustenabilitate în SLL, ING Bank Śląski în calitate de Agent și Coöperatieve Rabobank U.A. ca și Coordonator Documente. Celelalte bănci din tranzacție au fost Commerzbank AG, Mbank, Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. și UniCredit Bank AG.

Marja SLL este legată de realizarea de către companie a unui set cuprinzător de cinci indicatori cheie de performanță (KPIs) care acoperă problemele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) pentru sectorul
transportului rutier și logistică. KPI-urile sunt un amestec inovator atât de KPI-uri interne, cât și de o evaluare ESG externă.

Combinația celor cinci KPI-uri Raben abordează într-un mod cuprinzător problemele materiale ESG pentru activitățile Raben, inclusiv emisiile de gaze cu efect de seră (GES), diversitatea de gen și practicile de guvernanță.

Acest SLL marchează astfel o etapă semnificativă pentru sectorul european de transport rutier și logistică și pentru piața financiară din Polonia.
KPI-urile SLL fac parte din obiectivele ECO 2 WAY 2025 ale Grupului Raben, astfel cum sunt definite în Raportul de

Sustenabilitate 2020:

  • reducerea cu 30% a intensității emisiilor în facilitățile Raben
  • reducerea cu 10% a intensității emisiilor în activitățile de transport
  • 96% din flotă cu Euro V și VI
  • Reduceri relative ale transportului rutier de marfă ca urmare a creșterii eficienței transportului
  • Calculele gazelor cu efect de seră – actualizarea și îmbunătățirea calculatorului de CO2 în transport.

„Sustenabilitatea este deja în ADN-ul nostru de ani de zile și această tranzacție este adevărata confirmare a ambițiilor și angajamentului nostru în acest domeniu. Este, de asemenea, un angajament imens față de afacerea noastră și de îmbunătățire continuă în viitor. Cu toate acestea, suntem bucuroși să acceptăm această provocare, deoarece credem că Raben Group are un impuls puternic către sustenabilitate”, a spus Ewald Raben, CEO Raben Group, adăugând: „Acordul de astăzi demonstrează că alte sectoare, cum ar fi băncile, percep comportamentul responsabil al afacerilor drept crucial pentru economia și afacerile viitoare. Suntem încântați să ne unim forțele și să lucrăm împreună pentru a oferi soluții sustenabile pentru generațiile viitoare. Sunt convins că atât piața, cât și conștientizarea vor evolua în următorii 3 până la 5 ani, iar clienții vor apela la companii care pun sustenabilitatea în centrul operațiunilor lor.”

„Acest contract SLL din sectorul transporturilor și logisticii din Polonia demonstrează modul în care BNP Paribas Bank Polska își poate folosi capacitățile de consultanță pentru a sprijini o companie logistică de vârf, Raben Group, într-o finanțare inaugurală legată de ESG. Pe măsură ce decarbonizarea, impactul social și obiectivele de guvernanță devin un imperativ strategic, corporațiile vor avea din ce în ce mai mult nevoie de finanțare sustenabilă, ca pârghie pentru a-și atinge ambițiile net-zero”, a spus André Boulanger, vicepreședintele Consiliului de Administrare, responsabil pentru Corporate and Institutional Banking, SME și Corporate Banking, BNP Paribas Bank Polska.

Raben Group este un operator logistic care oferă servicii complete TFL: logistică contractuală, rețea rutieră (internă, internațională și către est), Fresh Logistics, FTL și transport intermodal, transport maritim și aerian. 90 de ani de experiență și recunoaștere dobândită pe piață în acest timp permit construirea și menținerea relațiilor pe termen lung cu clienții.

Compania oferă logistică „cu chip uman” pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari. Parteneriatul și încrederea fac parte din acest stil de cooperare. În afaceri, Raben este ghidat, printre altele, de o abordare a fair-play-ului, deoarece consideră că relațiile bazate pe onestitate reciprocă construiesc un viitor mai bun.

Grupul are peste 150 de sucursale proprii în 13 țări europene (Polonia, Germania, Olanda, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, România, Bulgaria și Italia), gestionează aproximativ 1.200.000 m.p. capacitate de depozitare și în fiecare zi trimite peste 8.500 de camioane pe drumuri. Raben sunt „Oameni cu Drive”.

Este o echipă care iubește provocările și joacă întotdeauna într-un singur scop. Fiecare dintre cei mai mult de 10.000 de angajați au propriul lor impuls individual care duce echipa înainte. Suntem diferențiați de antreprenoriatul nostru, de energia și de o căutare constantă de mai mult …

Grupul Raben conduce operațiunile într-un mod responsabil social, concentrându-se pe educație, siguranță și ecologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.