Rabla epuizata

Tichetele pentru persoanele fizice in Programul ‘Rabla’ s-au epuizat la nici o luna de la lansare, astfel ca autoritatile vor fi nevoite sa suplimenteze numarul acestora.

 

Administratia Fondului de Mediu a distribuitt, marti, reprezentantilor REMAT-urilor din toata tara, ultimele tichete din totalul de 50.000 destinate persoanelor care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul ‘Rabla”. Pana luni, fusesera casate circa 25.000 de masini de la persoane fizice care, la schimb, au primit bonul valoric de 3.800 de lei. ‘In intreaga tara, sunt circa 240 de unitati REMAT, toate participante in program. Conform regulilor, fiecare primeste de la noi maximum o suta de vouchere, numar ce poate fi suplimentat doar dupa epuizarea a 80 dintre cele alocate anterior. In aceste conditii, fiecare unitate inca mai are cate o suta de astfel de bonuri si inca mai poate casa masini timp de cateva zile. Dupa aceea vom astepta decizia Cabinetului pentru a vedea ce se mai intampla cu acest program in 2010’, a precizat Adriana Stroe, purtatorul de cuvant al Administratiei.

Atat premierul Emil Boc, cat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, au dat asigurari ca vor suplimenta fondurile pentru programul “Rabla”.

“Avem banii necesari pentru a asigura vouchere pentru toate rablele din tara. 32.600 de vouchere au fost predate catre REMAT-uri, alte 40.000 au fost tiparite si am mai comandat la tiparire 10.000”, a spus Borbely vinerea trecuta, in timpul vizitei la societatea Remat Invest Oradea.

Pe 20 martie, va incepe programul ‘Rabla’ pentru tractoare, cand persoanele care au asemenea utilaje de dus la Remat pot sa le predea unitatilor care au fost deja dotate cu echipamente ce permit casarea.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.