Rabla, etapa a III-a

In prima luna a derularii celei de-a treia etape a Programului “Rabla” s-au vandut 2.690 de autoturisme, releva cele mai noi informatii, remise pentru Agerpres, de catre Agentia Fondului de Mediu (AFM).

“La data de 30 septembrie, in urma desfasurarii primei sesiuni de depunere a cererilor de tragere pentru producatorii si importatorii de autoturisme din etapa a III-a a Programului de innoire a Parcului national auto, s-au vandut 2.690 autoturisme”, arata documentul citat. Din totalul raportat, Dacia a vandut cele mai multe unitati (2.000), marca autohtona fiind urmata la mare distanta de Renault/Nissan, cu 200 de exemplare. Podiumul este incheiat de vanzarile realizate de catre dealer-ul Skoda, Autec Autothehnik, cu 37 de unitati.

Conform datelor AFM, numarul autovehiculelor care poate fi solicitat in vederea finantarii in cadrul celei de-a treia etape a programului “Rabla”, demarata la 1 septembrie, este de 28.500. Ultima etapa din acest an a programului de innoire a parcului auto national se va desfasura in perioada 1 septembrie – 11 decembrie. Fondurile alocate noii etape sunt de 38 milioane de lei, acestea putand fi suplimentate cu suma ramasa neutilizata la sfarsitul etapei a doua sau, dupa caz, pot fi diminuate cu suma accesata in avans in etapa secunda, conform unui ordin publicat in iulie 2009. Acest document mai stipuleaza ca un proprietar poate beneficia de mai multe prime de casare, prin achizitionarea mai multor autovehicule noi, in schimbul predarii spre casare a unui numar echivalent de autovehicule uzate. Alta noutate adusa de Ordinul remis in iulie mentioneaza ca diferenta dintre pretul autovehiculului nou achizitionat si prima de casare poate fi asigurata de proprietar inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.

La finalul primei etape, derulata in intervalul 20 martie – 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme vechi, suma distribuita fiind de 43.863.400 lei, in timp ce in etapa secunda a “Rablei”, care s-a desfasurat in perioada 1 iunie – 31 august, romanii au cumparat 9.649 autoturisme, suma distribuita fiind de de 36.666.200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.