Rabla suplimentata

Programul ‘Rabla’ va fi suplimentat cu fonduri pentru inca 50.000 de masini casate de catre persoanele fizice, dupa ce numarul voucherelor a fost epuizat la nici o luna de la demararea operatiunii, pe 18 februarie.

 

Anuntul a fost facut miercuri, de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, intr-o conferinta de presa. ‘Am discutat cu premierul si vom veni saptamana viitoare cu o hotarare de Guvern prin care vom suplimenta cu inca 50.000 numarul masinilor pentru casarea carora vom acorda vouchere. Pana atunci, REMAT-urile din tara inca mai au cupoane si mai pot primi la casat masini de la persoane’, a declarat Borbely.

Potrivit ministrului Mediului, cele mai recente statistici ale Administratiei Fondului de Mediu (AFM) arata ca daca anul trecut au fost casate 32.327 de masini, in primele trei saptamani ale editiei din 2010 a programului Rabla au fost casate ‘aproape 32.000 de masini’, fiind impartite catre REMAT-uri 55.000 de bonuri valorice. ‘Speram ca in acest an sa batem toate recordurile in ceea ce priveste numarul de masini vechi casate prin programul Rabla’, a adaugat Borbely.

Si premierul Emil Boc a anuntat, imediat dupa ce a aflat din presa ca tichetele pentru persoanele fizice s-au epuizat, ca va suplimenta numarul acestora, cu 40.000-50.000 de bucati, in cursul saptamanii viitoare. In acest an, din Fondul de Mediu au fost alocate 228 de milioane lei, iar tinta stabilita de AFM este aceea de a casa 60.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani. Anul trecut, prin programul “Rabla” au fost scoase din uz peste 32.327 de autoturisme, aproape la jumatate fata de valoarea stabilita, de 60.000.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.