Rail Action Week (video)

În perioada 7 – 14 septembrie, poliţiştii secțiilor regionale de poliţie transporturi şi ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au acționat în cadrul acţiunii Rail Action Week, derulate la nivel european, sub egida RAILPOL.

La acţiune au participat peste 900 de poliţişti, alături de reprezentanți ai instituţiilor partenere, fiind verificate 1.465 de persoane și 1.200 de vehicule, în zona a 748 de treceri la nivel cu calea ferată.

În cadrul acţiunii, au fost sancționate contravențional pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise 68 de persoane.

Au fost semnalate 5 distrugeri aduse echipamentelor de semnalizare și echipamentelor esențiale pentru siguranța traficului feroviar, în 3 situații cei în cauză fiind surprinşi în flagrant delict. A mai fost identificată şi o persoană care a provocat distrugeri în interiorului vagonului, respectiv echipamentului necesar pentru buna funcționare a acestuia.

Au fost efectuate 320 de verificări în zone de siguranță considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri) şi, împreună cu specialiști ISU, au fost verificate 30 de transporturi feroviare de mărfuri periculoase, fiind semnalate 2 nereguli pentru care au fost aplicate sancţiuni legale. 

Exemple:

La data de 7 septembrie, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au depistat o garnitură de tren cu 39 de vagoane, încărcată cu material lemnos, sosită în stația Sântu Gheorghe, expediată din Republica Cehă, pentru care transportatorul nu a putut prezenta documente legale de transport. Acesta a fost sancționat cu amendă de 15.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 1874,83 metri cubi de material lemnos, în valoare de 545.574 lei.

La data 7 septembrie, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Sibiu au surprins în flagrant delict, în momentul în care încercau să părăsească locul faptei, doi bărbați, din Sibiu, care ar fi pătruns în incinta zonei de triaj, de unde ar fi încercat să sustragă cabluri de cupru. Cei doi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

La data de 9 septembrie, polițiștii S.R.P.T. Brașov au depistat în trafic, în Brașov, un bărbat, de 41 de ani, din județul Sibiu, în timp ce conducea un autotren cu remorcă având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Bărbatul le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere falsificat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals, bărbatul fiind reținut.   

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.