Randamentul WDP în România, peste media din celelalte state unde desfășoară operațiuni

Compania belgiană WDP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații logistice pentru România, a dat publicității, în 31 iulie, rezultatele financiare după primele șase luni ale anului.

Conform datelor din raportul financiar, investițiile din România generează un randament peste media celorlalte state unde compania desfășoară operațiuni.

WDP se așteaptă la un randament inițial brut de închiriere de aproximativ 6,8% pe totalul proiectelor în curs de dezvoltare, de aproximativ 503 milioane de euro, cu o suprafață totală de aproximativ 643.000 m² (randament de aproximativ 5,9% în Europa de Vest și de 8,4% în România). Durata medie a contractelor de închiriere este de 9,8 ani.

„Condus de creșterea economică și îmbunătățirea drumurilor și a infrastructurii, sectorul industrial și logistic din România și numărul dezvoltărilor imobiliare au continuat să crească în primul semestru al anului trecut 2020. Noile evoluții rămân în mare parte situate nu numai în jurul capitalei sale, București, ci și în jurul orașelor regionale precum Oradea, Timișoara, Cluj, Deva și Sibiu. Randamentele prime sunt în jur de 7 până la 7,5%. În ciuda impactului pandemiei globale, cererea de proprietăți imobiliare logistice rămâne foarte mare puternic și rata vacantelor rămâne scăzută. Un impuls clar în comerțul electronic este vizibil și în această regiune, care, de asemenea, prezice o schimbare a lanțurilor de aprovizionare existente, automatizări și tipuri de clădiri. În orice caz, vigilența rămâne extrem de importantă, în special spre sfârșitul anului 2020, când pe termen lung impactul crizei Covid-19 asupra economiei române va deveni clar. (Surse: CBRE, BNP Paribas Property, Cushman & Wakefield, JLL și WDP Research)”, se arată în raportul financiar.

Producătorul suedez Rosti se va muta în noul spațiu aflat în construire, de aproximativ 11.000 mp, la Paulești. Rosti va închiria proprietatea după finalizare – planificată pentru primul trimestru din 2021 -, în baza unui contract de cinci ani. WDP investețte în acest proiect aproximativ 7 milioane de euro.

Totodată, WDP va dezvolta un nou depozit pentru Profi, la Timișoara, în suprafață de aproximativ 57.000 mp, ce va fi operațional până la sfârșitul anului 2021. Profi va semna un contract de închiriere pe 10 ani. Investiția WDP este de aproximativ 38 de milioane de euro.

Conform raportului financiar, compania continuă planurile de investiții în statele europene unde este prezentă, inclusiv în România, și consideră că este bine poziționată pentru a face față crizei provocate de pandemia COVID-19, având un bilanț robust, o poziție de lichiditate puternică, precum și un portofoliu diversificat de proprietăți.

Luna aceasta, WDP a semnat un nou acord de finanțare pentru continuarea investițiilor, de 150 milioane de euro, cu BERD, după ce, în aprilie 2020, compania contractase o finanțare de 205 milioane euro de la IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, pentru proiecte de spații logistice industriale și verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.