Rapid Kleanbus, în două săptămâni

Compania specializată în electrificarea autobuzelor Kleanbus a finalizat dezvoltarea primei sale platforme electrice modulare avansate, instalând sistemul în primul său prototip. Programul de testare a prototipurilor, cu o are loc la centrul său din estul Angliei. În paralel, compania intră în teste-pilot și cu operatori locali de flote de autobuze.

Optare Solo, primul autobuz convertit de Kleanbus

Conceptul folosit pe primul prototip, se numește „e-drivetrain in a box” și a fost instalat pe un autobuz Optare Solo. Complet independentă de tehnologie, abordarea inovatoare a platformei Kleanbus înseamnă că poate profita de viitoarele componente, permițându-i să folosească o mare varietate de baterii și motoare, creând sisteme de propulsie electronice special concepute, adaptate exact nevoilor operatorului de autobuz.

Programul de reconversie electrică Kleanbus constă într-o evaluare completă a vehiculului și o analiză a ciclurilor de funcționare ale operatorului, permițând modelarea și validarea unui tren de rulare conceptual prin simulare. În paralel, motorul diesel și toate sistemele asociate sunt îndepărtate. Odată ce prototipurile sunt create, acestea sunt supuse unui program riguros de testare și validare înainte de certificare. Ulterior, după ce a fost proiectată și testată o soluție de propulsie electrică pentru un anumit model, este nevoie de mai puțin de două săptămâni pentru a electrifica un autobuz solo.

Kleanbus poate converti de asemenea orice autobuz diesel, indiferent dacă este cu un etaj sau cu două etaje, la zero emisii. Joe Tighe, co-fondator și CEO al Kleanbus, declara: „Tendința se dezvoltă rapid odată cu finalizarea „e-drivetrain in a box” și instalarea acestui sistem de platformă modulară în primul nostru prototip. Suntem încântați să accelerăm programul nostru de testare a prototipurilor, cu teste pilot începând și luna aceasta cu doi operatori de autobuze.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.