RATB a achiziționat echipamente de informare a călătorilor

1

Primăria Capitalei și Regia Autonomă de Transport București (RATB) au achiziționat un sistem informatic prin care călătorii vor putea să-și aleagă ruta optimă între două puncte de pe raza orașului, fiindu-le comunicat și timpul estimat de așteptare până la sosirea vehicululul dorit.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

“În urma licitației organizate de RATB pentru achiziția ,,Sistemului de informare a călătorilor privind traseele RATB și timpii estimați de așteptare a vehiculelor în stații”, a fost declarată câștigătoare firma RADCOM S.R.L., valoarea contractului fiind de 915.000 lei, fără TVA”, precizează RATB.

Călătorii vor beneficia de aceste informații prin intermediul unei aplicații pentru telefoane mobile de tip “smartphone”, atât pentru sistemul de operare “Android”, cât și pentru sistemul de operare “iOS”, acestea ocupând în prezent peste 99% din piața de profil.

Această aplicație pentru telefoanele mobile va fi pusa la dispoziția călătorilor până la sfârșitul acestui an, cu titlu gratuit.

Sistemul de informare va fi implementat pe tot parcul circulant al RATB, astfel că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele de pe toate liniile vor fi vizibile în aplicație pentru publicul călător.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.