RATB de criza

Sorin Oprescu le taie angajatilor din primariile de sector abonamentele gratuite la RATB si ii roaga pe pensionari sa circule mai putin intre orele 7:00 – 9:00 cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul, pentru a permite reducerea subventiilor acordate de primarie regiei de transport.

 

Primarul general Sorin Oprescu a anuntat ca va reduce anul acesta subventiile RATB, fara insa a creste pretul biletelor sau a sista eliberarea abonamentelor gratuite catre pensionari. Cei loviti de masura vor fi angajatii primariilor de sector si ai municipalitatii, care insumeaza 12.000 de abonamente gratuite pe mijloacele de transport in comun de suprafata. \”Nu intervenim inca la pretul biletului, pentru ca nu este momentul ca acesta sa creasca, insa vom incerca sa reducem cele aproximativ 12.000 de abonamente gratuite ale aparatului executiv al celor sase primarii de sector si al municipalitatii\”, a spus Oprescu.

Edilul Capitalei a promis ca nu va interveni asupra abonamentelor gratuite de care beneficiaza pensionarii, dar le-a adresat acestora rugamintea de a circula mai putin intre orele 7:00 – 9:00 din zilele lucratoare, cand liniile de transport in comun sunt folosite de elevii si angajatii bucuresteni. Vestea buna este ca nu s-a luat in calcul renuntarea la anumite linii RATB, intrucat cetatenii trebuie stimulati sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

Sorin Oprescu a anuntat ca RATB si RADET, cele \”doua gauri negre ale bugetului municipalitatii\” trebuie sa se transforme \”cat de curand\” in societati comerciale, pentru eficientizarea lor. Cu alte cuvinte, vor fi privatizate, asa cum avea de gand sa procedeze cu ele si fostul primar Adriean Videanu.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

Foto: Jean-Mihai PALSU 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.