RATB a înființat linia preorășenească 418

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a înființat, începând de luni, linia preorășenească 418, care asigură transportul călătorilor de la Stația “Romprim”, din sudul Capitalei, pe Șoseaua Olteniței, Strada Ion Iriceanu, Șoseaua Berceni până în Comuna Berceni.

Aceasta este cea de a 19-a linie preorășenească asigurată de RATB în prezent, astfel că numărul localităților pentru care RATB asigură transportul către Capitală a ajuns la 14.

“În prezent, RATB se află în discuții și cu alte localități pentru înființarea de noi linii, printre care Pantelimon, Chiajna și Jilava”, precizează Primăria Capitalei, într-un comunicat remis redacției.

Amintim că, la sfârșitul lunii martie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, printr-o hotărâre, înființarea 56 de trasee RATB între Capitală și diverse localități din județul Ilfov. Însă pentru deschiderea procedurii de înființare a liniilor preorășenești, este necesară, în primul rând, o solicitare în acest sens adresată RATB de către primăria localității interesate să beneficieze de serviciul de transport.

Tariful unei călătorii pe liniile preorășenești a fost stabilit la 1,50 lei, iar abonamentele lunare au următoarele tarife: abonamente pentru o linie – 35 de lei, pentru două linii – 95 de lei, iar pentru toate liniile – 125 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.