RATB: Linia preoraseneasca 406 se desfiinteaza la 1 ianuarie

 

Incepand din data de 01.01.2011, linia de autobuze 406 Lujerului – Chiajna va fi desfiintata, la solicitarea Primariei Comunei Chiajna de suspendare a serviciului de transport public, din cauza lipsei fondurilor si a imposibilitatii sustinerii financiare a acestei activitati, informeaza RATB. Reamintim ca, dupa desfiintarea transportului preorasenesc de calatori, la jumatatea lunii iunie, din cauza datoriilor acumulate de autoritatile locale ilfovene catre Regie, din 13 septembrie acesta a fost reintrodus pe 5 trasee – Chiajna, Chitila, Domnesti, Teghes si Mogosoaia -, iar de la inceputul lui octombrie a devenit functionala si linia spre Dragomiresti. Iata insa ca unele dintre primariile ilfovene constata ca sunt in imposibilitatea de a mai sustine financiar acest serviciu de transport.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) precizeaza, intr-un comunicat, ca activitatea de transport public pe liniile preorasenesti dintre Municipiul Bucuresti si localitatile din Judetul Ilfov poate fi asigurata numai la solicitarea primariilor care incheie contract cu Regia, prin care isi asuma responsabilitatea sustinerii serviciilor prestate de Regie pentru locuitorii comunei si onorarii obligatiilor de plata revenite prin contract.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii noiembrie a.c., directorul general al RATB, Adrian Crit, a fost abilitat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa negocieze si sa incheie contracte cu primariile din judetul Ilfov pentru reinfiintarea liniilor preorasenesti in 52 de localitati. Acestea au fost desfiintate la jumatatea lunii iunie, din cauza datoriilor acumulate de pautoritatile locale ilfovene catre RATB. Din 13 septembrie, transportul preorasenesc de calatori cu autobuzele RATB a fost reintrodus pe 5 trasee – Chiajna, Chitila, Domnesti, Teghes si Mogosoaia -, iar de la inceputul lui octombrie a devenit functionala si linia spre Dragomiresti. Conducerea Regiei a incheiat contracte direct cu consiliile locale din localitatile respective, urmand a fi perfectate, in functie de solicitari, si alte contracte. Astfel, in prezent sunt functionale liniile 406 (Lujerului – Chiajna), 408 (Bd. Ghencea – C.F.R. Domnesti), 421 (Complex Comercial Apusului – Sat Zurbaua), 422 (P-ta. Clabucet – Pasaj C.F.R. Chitila), 428 (Ghencea – Domnesti – Sat Teghes) si 460 (Laromet – Spital Buftea).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.