RATB: Linii noi de autobuze pentru 9 stații de metrou închise

Regia Autonomă de Transport București (RATB) anunță înființarea a 9 linii navetă de autobuze pentru a asigura transportul călătorilor, de la staţiile de metrou care urmează a fi închise de către Metrorex în vederea modernizării, la cele învecinate de pe aceeaşi magistrală de metrou.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Stațiile care vor fi închise sunt: Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Berceni, Costin Georgian, Pantelimon, Tineretului, Apărătorii Patriei, Constantin Brâncoveanu.

În staţia Pipera, lucrările vor avea loc în perioada 15 – 17 iulie, în Aurel Vlaicu 29 iulie – 1 august, în Constantin Brâncoveanu 22 – 25 iulie, în Tineretului şi Apărătorii Patriei 2 – 5 septembrie, în Dimitrie Leonida şi Costin Georgian 9 – 12 septembrie, în Pantelimon şi Berceni 16 – 19 septembrie.

Intervalul de succedare al autobuzelor liniilor navetă va fi de circa 2-3 min în zilele de lucru, respectiv 3-4 min în zilele de sărbătoare, astfel încât să poată fi satisfăcută cererea de transport de pe magistrala afectată.

“Precizăm că, odată cu închiderea stației de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia navetă de autobuze 616, va fi suplimentată și linia de tramvaie 5. De asemenea, în data de 17.07.2017, va funcționa o linie specială de autobuze, la solicitarea unei companii private, pe traseul: Șos. Colentina, Str. Doamna Ghica, Șos. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu, stația de metrou Pipera”, se arată în comunicatul RATB.

Totodată, în funcție de modificarea punctuală a cererii de transport pe rețeaua de suprafață în vecinătatea stațiilor de metrou afectate, RATB va lua măsuri operative de majorare a parcului circulant pe liniile din zona acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.