RATB renunta la hartie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) incepe, din ianuarie, eliminarea biletelor de hartie si inlocuirea lor, pentru calatorii ocazionali, cu aplicatia “portofel electronic” de pe cardul ACTIV sau cu un card Multiplu, care se poate incarca cu 2-10 calatorii (pe linii urbane, preorasenesti, Expres) si cu abonamente de o zi, informeaza Agerpres.

In acest sens, Regia a inceput o campanie de pregatire a calatorilor in vederea acestei schimbari, atat prin centrele de vanzare bilete si abonamente, cat si prin pliante de informare, distribuite calatorilor.

In paralel, RATB efectueaza un sondaj prin care doreste sa afle gradul de cunoastere si de folosire a aplicatiei “portofel electronic” in randul calatorilor, pentru a putea gasi cele mai bune variante de eliminare a titlurilor de calatorie pe suport de hartie.

RATB a demarat, in 2007, implementarea Sistemului Automat de Taxare, prin care, cu acelasi card, se poate calatori atat cu RATB, cat si cu metroul.

Prima prioritate a acestui sistem a fost inlocuirea abonamentelor (lunare) de tip carton cu aceste carduri ACTIV inteligente, valabile cel putin 4 ani ca durata de viata.

In prezent, exista peste 800.000 de carduri care se folosesc in sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.