Reabilitarea caii ferate Vintu de Jos – Simeria, adjudecata

 

Compania “CFR” SA a atribuit contractul de executie a lucrarilor de constructii si instalatii pe tronsonul Vintu de Jos – Simeria asocierii de firme Swietelsky – Strabag – Alstom – Arcada – Euro Construct – Transferoviar Grup. Propunerea financiara desemnata castigatoare la licitatie este de 1.350.523.773,99 lei (echivalentul a 317.262.679,47 euro), fara TVA, iar termenul de executie este de 30 de luni.

Reabilitarea tronsonului Vintu de Jos – Simeria, parte integranta a sectiunii Coslariu – Simeria, reprezinta pentru infrastructura feroviara primul proiect finantat din fonduri europene dupa anul 2003, dar si primul proiect major finantat prin programul POS-T 2007-2013, anunta Ministerul Transporturilor.

Sunt cuprinse lucrari care sa asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru cele de marfa, cuprinzand urmatoarele domenii de specialitate:

1. lucrari la infrastructura si suprastructura:

– variante traseu – 8,85 km;

– lucrari consolidare – 7.780 m;

– protectii albii – 3.455 m;

– poduri – 5 poduri reabilitate si 11 poduri noi;

– podete – 5 podete reabilitate si 26 podete noi;

– pasaje denivelate – 8;

– tuneluri – 1.

2. lucrari de electrificare si energoalimentare (inclusiv reabilitarea/modernizarea a doua substatii de tractiune electrica);

3. lucrari de telecomunicatii feroviare (exclusiv GSM-R);

4. lucrari de constructii civile (reabilitare cladiri si spatii aferente instalatiilor tehnologice si publicului calator, peroane, copertine, amenajari pentru persoanele cu dizabilitati);

5. lucrari de protectie a mediului.

Termenul pentru depunerea contestatiilor este de 10 zile de la primirea comunicarii.

Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (85%), prin Fondul de Coeziune, si de Guvernul Romaniei (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.