Reabilitarea DN1H Zalau-Alesd: 200 de milioane de lei

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. a semnat, la jumatatea lunii martie, doua contracte pentru reabilitarea DN1H Zalau-Alesd, co-finantate de Uniunea Europeana. Sprijinul financiar acordat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala constituie 69,25% din valoarea eligibila a fiecarui contract, valoarea totala a costurilor fiind de aproape 200 de milioane de lei.

 

In lungime totala de aproape 70 de km, drumul national a fost impartit in doua loturi, castigate la licitatie de doua asocieri de firme. Iata care sunt acestea:

  • Reabilitarea DN1H Zalau-Alesd, intre km 0 – km 26 plus 510 (lotul 1), are o valoare totala de 89.094.845,58 lei si a fost atribuit prin licitatie deschisa Asocierii OHL ZS, a.s. – PEYBER HISPANICA S.L. – SC Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara.

  • Reabilitarea DN1H Zalau – Alesd, intre km 26 plus 510 – 69 plus 334 (lotul 2), are o valoare totala de 107.773.428,08 lei si a fost atribuit prin licitatie deschisa Asocierii SC Spedition UMB S.L – SC Tehnostrade SRL.

Parte a proiectului Reabilitarea DN 1H Zalau-Alesd, cele doua contracte au ca obiectiv executia lucrarilor de reabilitare a drumului national 1H intre orasele Zalau si Alesd, plus construirea si reabilitarea unui numar de sapte poduri si 110 podete. Durata estimativa de implementare a contractelor de lucrari este de 730 de zile. “Prin implementarea proiectului se urmareste reducerea cu 20% a numarului de accidente grave, a timpului de calatorie intre Zalau si Alesd cu aproximativ 22 minute, imbunatatirea conditiilor de transport pentru bunuri si calatori, reducerea costurilor de intretinere a drumului reabilitat”, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.