Reduceri de cheltuieli salariale și materiale la Aeroportul Timișoara

Traficul aerian de pasageri va scădea, în luna martie, cu peste 40% la Aeroportul Internațional Timișoara, din cauza epidemiei de coronavirus, astfel că administrația aerogării va adopta un plan de măsuri în vederea reorganizării activității aeroportuare și a reducerii cheltuielilor salariale și materiale.

Iată precizările, în comunicatul transmis redacției:

În contextul epidemiei de coronavirus (COVID-19) la nivel global și urmare a măsurilor dispuse de Guvernul Italiei, a autorităților statului român în ceea ce privește legăturile aeriene cu destinații din Italia, dar și a celor prevăzute de companiile aeriene de a sista pentru o perioadă de timp cursele regulate spre/dinspre Italia și de a reduce numărul de zboruri spre alte destinații,  estimăm că pe aeroportul din Timișiara traficul aerian de pasageri va scădea, în luna martie, cu peste 40%.

„Această scădere, aproape la jumătate a traficului aerian, va conduce automat la o scădere a veniturilor aeroportului. Implicit, va fi redusă și activitatea aeroportuară, motiv pentru care vom adopta un plan de măsuri în vederea reorganizării activității aeroportuare și a reducerii cheltuielilor salariale și materiale”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Administrația aeroportuară, prin măsurile organizatorice pe care le va întreprinde, va ține cont de drepturile salariaților conform Regulamentului Intern în vigoare, precum și de cele legale, prevăzute în Codul Muncii. În același timp, este responsabilă pentru susținerea în stare de operaționalitate a infrastructurii aeroportuare în condiții de eficiență economică și va acționa în consecință.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.