REI a obținut un ajutor de stat pentru Sterk Plast

REI Finance Advisors a intermediat obținerea unui ajutor de stat în valoare de 2,5 milioane euro pentru compania Sterk Plast, în cadrul unui proiect de investiții de 5 milioane de euro.

Fabrica Sterk Plast

Proiectul vizează extinderea capacității de producție a fabricii Sterk Plast din Medgidia, cu o valoare totală de 5 milioane euro, în timp ce ajutorul de stat, obținut prin Schema de Ajutor de Stat reglementată de HG 807/2014, va oferi un sprijin nerambursabil de 50% din proiectul de investiții. 

Iată și celelalte precizări transmise ZIUA CARGO:

Schema reglementată de HG 807/2014 este singura sursă de finanțare cu componentă nerambursabilă pentru investiții disponibilă în acest moment, pe care există sesiune deschisă și se pot depune proiecte în mod continuu, până la 31.12.2023, și care se pot implementa gradual, până la 31.12.2028. Achizițiile pot fi demarate și imediat după ce s-a depus planul de afaceri la Minister și s-a derulat procedura de achiziție. Nu este nevoie să se aștepte emiterea Acordului încă 3-4 luni, decât dacă beneficiarul dorește acest lucru.

Schema acordă 10% finanțare nerambursabilă pentru proiectele implementate în București, 35% – Ilfov și Vestul țării (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) și 50% finanțare nerambursabilă în restul județelor țării.

Eligibile pentru finanțare sunt atât start-up-uri, deținute de acționari care nu mai sunt implicați în alte companii ce activează în același domeniu, IMM sau companii mari, cu mii de angajați. Condiție ar fi ca aplicanții să fi înregistrat profit în cel puțin unul din ultimii 3 ani de activitate.

Suleyman Islambay

Am căutat să identificăm cea mai potrivită soluție pentru finanțarea proiectului nostru de investiții în creșterea capacității de producție a fabricii Sterk Plast, respectiv în achiziționarea de noi echipamente ce vor spori atât portofoliul actual, cât și posibilitatea de a lansa noi game de produse pe piața locală. Mai mult, extinderea capacității de producție ne va ajuta să ne intensificăm prezența la export, pentru următorii ani vizând 40% din vânzările noastre să se regăsească pe piețele din Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Ucraina sau Rusia. Investițiile totale din România ale Sterkplast se ridică până în prezent la peste 20 milioane euro și vor continua și în anii următori”, a precizat Suleyman Islambay, administrator Sterk Plast.

Sterk Plast a demarat în anul 2015 un amplu proiect investițional într-o nouă fabrică situată în Medgidia, județul Constanța, cu o suprafață de peste 42.000 mp. În anul 2018, aceasta a devenit funcțională. Compania are peste 450 de angajați și un rulaj de circa 27 milioane euro în 2020.

Dan Bold

Suntem bucuroși că am reușit să întrunim toate condițiile necesare pentru obținerea Acordului de Finanțare cu proiectul Sterkplast într-un timp foarte scurt, de circa trei luni, ce vizează extinderea capacității de producție a fabricii din Medgidia. Tot mai multe companii au demarat în ultimul an investiții în dezvoltare, apelând la o soluție finanțare de până la 50% prin intermediul Schemei de Ajutor de stat reglementată de HG 807/2014, pentru proiecte a căror valoare minimă de investiții se ridică la 1 milion de euro. Sunt ultimele luni în care companiile mai pot aplica prin intermediul acestei Scheme, iar interesul este foarte ridicat, în primul rând datorită condițiilor mult relaxate, a obținerii Acordului într-un timp scurt, cât și a posibilității de implementare pe un orizont mai mare de timp, respectiv până în 2028”, a declarat Dan Bold, Business Development Manager în cadrul REI Finance Advisors.

REI Finance Advisors este singura companie de consultanță din România specializată în atragerea de finanțări nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat, cu 8 birouri regionale. REI scrie proiectele și le implementează împreună cu beneficiarii până la primirea tranșei finale, iar la solicitarea companiei se poate oferi sprijini inclusiv în perioada de monitorizare a proiectului. 

Pentru acest an, echipa REI țintește să obțină finanțare pentru cel puțin 100 de companii, prin Schema de ajutor de stat reglementată de HG 807/2014.

Despre Sterk Plast

Compania Sterk Plast a fost înfiinţată în anul 2000, la Constanța, de către doi întreprinzători de origine turcă, fiind specializată în producția de mase plastice. În anul 2015, Sterk Plast a demarat un amplu proiect investițional pentru o fabrică de 42.000 mp de lângă orașul Medgidia. 

Sterk Plast produce mase plastice destinate locuințelor și nu numai, având game de produse pentru baie, bucătărie, grădină, gospodărie, bidoane sau chiar produse pentru copii. Produsele Sterk Plast sunt comercializate atât în marile lanțuri de magazine tip hypermarket, cât și în magazine de mici dimensiuni, dar și la export, pe piețe precum Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Ucraina sau Rusia.

Compania are peste 450 de angajați și a avut un rulaj de circa 27 milioane euro în 2020.

Despre REI Grup

REI Finance Advisors și REI International Consulting, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare), cât și pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020).

Cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu, specialiștii REI Grup se adaptează ușor cerințelor pieței, cunoscând foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile și identifica oportunitățile de obținere de finanțări din surse interne și externe. Aceștia gestionează eficient activitățile proiectelor, relația cu autoritățile publice și pe cea cu companiile private, atât companii multinaționale, cât și companii antreprenoriale, românești. Echipa REI Grup numără în prezent 50 de consultanți în cele opt birouri regionale, cu o vastă experiență în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau internațional.

REI a reușit cu succes atragerea finanțării pentru peste 800 de proiecte la nivel național, cu peste 300 de proiecte implementate și o rată de succes – lider în domeniu – de 99%. În 2020, REI Grup a înregistrat proiecte aprobate în cuantum de circa 100 milioane EUR, iar în acest an valoarea proiectelor aprobate va depăși pragul de 150 -200 mil. EUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.