REI: Casa Noastră investește 20 mil. euro într-o nouă fabrică QFort

Casa Noastră, producătorul ușilor și ferestrelor QFort și unul dintre cei mai mari producători de soluții de tâmplărie termoizolantă din Europa Centrală și de Est, investește peste 20 milioane euro într-o nouă fabrică lângă Craiova, în județul Dolj, informează REI.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Noua unitate de producție face parte dintr-un plan de investiții mai amplu, ce vizează extinderea activității pe segmentul profilelor din aluminiu, valoarea totală a investiției depășind 20 milioane de euro. Pentru acest proiect, Casa Noastră a apelat la un ajutor de stat destinat investițiilor, reglementat de HG 807/2014, în valoare de peste 9 milioane euro, gestionat cu succes de echipa REI, grup de companii specializat în atragerea de finanțări nerambursabile, aflat în topul celor mai mari companii de consultanță de profil din România.

Acordul de finanțare pentru ajutorul de stat a fost obținut de Casa Noastră – QFort la începutul anului 2020, iar în ultimii doi ani s-au realizat investițiile în dezvoltarea halei și achiziția echipamentelor, fabrica urmând să își înceapă activitatea completă în cursul anului viitor, după ce în acest an producția s-a realizat doar parțial.

Situată în localitatea Pielești din județul Dolj, la 6 km de Municipiul Craiova, noua unitate de producție, specializată în fabricarea de tâmplărie din aluminiu, va genera peste 200 de noi locuri de muncă.

Suntem bucuroși că am reușit să realizăm această investiție și să ne atingem obiectivul de a livra pe piață o gamă de produse complementară, prin producția de profile din aluminiu la nivel local, pentru care am observat o cerere tot mai mare în ultimii ani. Investiția, realizată și cu aportul unui ajutor de stat de circa 45% din valoarea totală a proiectului, ne va ajuta să ne poziționăm mult mai bine oferta de produse atât pe plan local, cât și la export, acolo unde suntem prezenți cu o parte importantă din producția noastră, pe piețe precum Italia, Franţa, Austria, Germania, Elveţia, Olanda, Belgia sau Spania”, a declarat Ștefan Cherciu, proprietarul Casa Noastră – QFort.

Potrivit datelor furnizate REI de către Neomar Consulting, companie specializată în elaborarea de studii de specialitate pe piața materialelor de construcții, piața de tâmplărie termoizolantă s-a ridicat la peste 900 milioane euro în 2021, fiind într-un trend continuu de creștere, 80% din vânzări reprezentând profilele PVC, în timp ce 20% – tâmplărie de aluminiu.

REI Grup: Proiecte de peste 200 mil. EUR gestionate prin Schema de ajutor de stat reglementată de HG 807/2014

REI, grup de companii specializat în servicii de consultanță pentru atragerea de finanțări nerambursabile, cu peste 1.000 de proiecte intermediate cu succes, o echipă de peste 80 de specialiști în 13 birouri la nivel național, a depus, în ultimii ani, proiecte ce au totalizat peste 200 de milioane euro, investiții prin intermediul Schemei de finanțare reglementată de HG 807/2014.

Companiile din domeniul producției de materiale de construcții au fost printre cele mai active în investiții în ultimii ani, în special cele din domeniul tâmplăriei termoizolante, cu un apetit foarte ridicat pentru dezvoltare. Piața de tâmplărie a cunoscut o creștere mult peste nivelul pieței de construcții, datorată consumului în creștere, a construcțiilor noi, dar și renovărilor, unde tot mai multe companii au apelat la sprijinul nerambursabil pentru proiectele de investiții. Proiectul de investiții al QFort este un alt exemplu că planurile de dezvoltare aduc rezultate în timp, iar ajutorul de stat poate fi o alternativă câștigătoare pentru acestea”, a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

Din totalul celor peste 200 milioane de euro investiții realizate prin ajutor de stat în portofoliul REI, circa 30% a fost reprezentat de proiectele companiilor specializate în producția de tâmplărie termoizolantă.

Schema de ajutor de stat reglementată de HG 959/2022, singura măsură de sprijin cu componentă de investiții disponibilă în prezent pentru companii: bugetul disponibil, peste 300 mil. EUR

Schema de ajutor de stat reglementată de HG 959/2022 este singura măsură de finanțare cu sprijin nerambursabil destinată investițiilor, care se adresează atât companiilor la început de drum (start-up), microîntreprinderilor, IMM, dar și companiilor mari, indiferent că sunt afaceri antreprenoriale sau multinaționale. Sesiunea de finanțare este deja deschisă, proiectele se pot depune în mod continuu, iar proiectele se pot depune până cel târziu pe 16 decembrie 2022.

Cu un buget multianual de 300 milioane euro, pentru 2022 și 2023, schema vizează în mod particular susținerea pentru industriile prelucrătoare (producție) și Construcții și facilitează sprijin nerambursabil de până la 80% pentru investiții de minimum 3 milioane euro. Apelul s-a deschis pe 1 noiembrie și va fi deschis până pe 16 decembrie.

Roxana Mircea

„Mediul de afaceri a așteptat cu mare interes lansarea acestei noi Scheme de finanțare. Avem peste 20 de proiecte în lucru pe această nouă măsură de finanțare. Companiile solicită sprijin pentru construirea de hale și achiziția de echipamente, iar valoarea totală a proiectelor depășește 300 milioane euro”, a adăugat Roxana Mircea.

Nu mai puțin de 19 județe ale României beneficiază din acest an de sprijin nerambursabil de până la 60%, chiar 80% în cazul înreprinderilor mici, prin intermediul proiectelor realizate prin ajutor de stat, arată o analiză REI.

Astfel, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Ialomița, Călărași, Teleorman, Olt, Vâlcea, Gorj, Dolj și Mehedinți sunt cele 19 județe care beneficiază de alocări de până la 60% în proiectele realizate prin ajutor de stat începând din acest an, în timp ce restul județelor țării au alocări cuprinse între 30 și 50%.

Schema de ajutor de stat reglementată de HG 959/2022 este văzută de mulți ca o continuare a binecunoscutei Scheme reglementată de HG 807/2014, pe care s-au derulat, cu succes, proiecte de sute de milioane de euro.

HG 807/2014 a avut o ultimă alocare, de circa 150 milioane euro, pe o sesiune deschisă timp de 45 de zile, între 15 iunie și 26 iulie 2022, unde echipa REI a depus peste zeci de proiecte, ce au vizat investiții de peste 200 milioane euro.

Despre Casa Noastră

Înființată în 1995, compania Casa Noastră este unul dintre cei mai importanți producători de tâmplărie PVC din Europa Centrală și de Est (ferestre, uși , uși-ferestre culisante sau uși de intrare, rulouri și accesorii). Calitatea produselor este recunoscută de către clienții săi din România, cât și pe piețele din Italia, Franța, Germania, Austria, Belgia și din alte țări europene.

În anul 2001, Casa Noastră se lansează pe piața tâmplăriei PVC ca distribuitor al producătorului timișorean Mondo Style. În anul 2004, Casa Noastră începe producția de tamplărie termoizolantă din PVC și deschide prima linie de fabricație, pentru ca în 2005 să fie pusă în funcțiune o nouă linie modernă de producție. 

În 2009, compania lansează brandul QFort și pe piețele europene, cu parteneriate pe piețele din Austria și Italia.

În cei peste 20 de ani de prezență pe piața tâmplăriei termoizolante, Casa Noastră, prin brandul QFort, a ajuns să fie unul dintre cei mai importanți producători europeni de profile din PVC. Casa Noastră  – QFort a încheiat anul 2021 cu afaceri de 100 milioane euro și peste 1.400 angajați.

Despre REI Grup

REI FINANCE ADVISORS și REI INTERNATIONAL CONSULTING, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare, PNDR), cât și pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020). 

Potrivit datelor din 2021, REI se situează pe locul al doilea, la nivel național, în topul companiilor de consultanță specializate în atragerea de finanțări prin fonduri europene și ajutoare de stat. 

Echipa REI numără în prezent peste 80 de consultanți specializați, în 13 birouri la nivel național, cu o vastă experiență în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau internațional.

REI a reușit cu succes atragerea finanțării pentru peste 1.000 de clienți la nivel național, cu peste 1.000 de proiecte implementate și o rată de succes – lider în domeniu – de 99%. 

Cu o experiență de peste 10 ani, specialiștii REI se adaptează ușor cerințelor pieței, cunoscând foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile și identifica oportunitățile de obținere de finanțări din surse interne și externe. Aceștia gestionează eficient activitățile proiectelor, relația cu autoritățile publice și pe cea cu companiile private, atât companii multinaționale, cât și companii antreprenoriale, românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.