Relocarea zonelor de productie din Vest in Est, provocare pentru transporturi


 

Strategia de relocare a facilitatilor de productie a economiilor din Est implica analiza atenta a oportunitatilor existente in cadrul lantului de furnizori, iar transportul marfurilor catre clientul final reprezinta un element cheie. Acesta va fi punctul de pornire al dezbaterilor din cadrul summitului “Zilele Feroviare 2011”, care reuneste peste 250 de delegati si 80 de speakeri internationali. Zilele Feroviare 2011 se vor desfasura in spatiul hotelului Radisson Bucuresti (Calea Victoriei) in zilele de marti si miercuri (4-5 octombrie), incepand cu ora 9.00. In Gara de Nord sunt expuse 30 de vehicule feroviare.

 

“Includerea transportului feroviar in acest lant ofera noi posibilitati de dezvoltare prin flexibilizarea actului de transport. Aceasta strategie contribuie, totodata, la progresul tehnologic al zonelor in care s-a realizat transferul de capital si tehnologie. Polii industriali creati intensifica nevoia de mobilitate a persoanelor. Astfel, principalul obiectiv al factorilor politici si autoritatilor locale, dar si al industriei feroviare este reprezentat de identificarea rapida a solutiilor pentru satisfacerea acestei nevoi intr-un mod durabil”, precizeaza reprezentantii Club Feroviar, organizatorul evenimentului.

Zilele Feroviare 2011 – Summitul Feroviar din Spatiul Extins al Marii Negre (SEMN) au ca obiectiv analiza tuturor fazelor procesului de transport feroviar al marfurilor pe relatia Est spre Vest, prin SEMN si identificarea celor mai eficiente idei de crestere a volumului de marfuri transportat pe calea ferata.

Liderii politici si cei ai comunitatii de afaceri ce vor participa la dezbateri vor sublinia solutiile si metodele politice, administrative si tehnologice pentru construirea unei platforme de afaceri feroviare in SEMN, zona mediana a platformei Eurasiatice. Ministrului Transporturilor din Romania, Anca Boagiu, i se vor alatura in cadrul dezbaterilor Lord Tony Berkeley (Presedinte Rail Freight Group, UK), Jeremie Pelerein (Secretar Executiv al Rail Forum Europe – forum al membrilor Parlamentului European), Isabelle Ryckbost (Director Federatia Europeana a Porturilor Interioare), Robin Martens (Director General European Gateway Platform, initiator al Strategiei de Transport Intermodal a Romaniei) si alti 80 de lideri politici sau tehnici din sistemul de transport european si asiatic.

Discutiile de la Zilele Feroviare 2011 se vor incadra in Platforma Romania Feroviara 2020: initiativa privata ce se bucura de sprijinul autoritatilor publice, pentru relansarea sectorului de cale ferata din Romania, avand ca pivot central incurajarea cercetarii si inovatiei in domeniu, ca vector de crestere economica si a competitivitatii companiilor din domeniu pe plan international.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.